AcasăPoliticaUngaria sabotează, pe față, interesele României. Ciucă știe, dar se face că...

Ungaria sabotează, pe față, interesele României. Ciucă știe, dar se face că plouă

Blocajele la granița cu Ungaria transmit semnale investitorilor străini

Transportatorii se plâng de faptul că Ungaria și-a făcut o politică de stat din a întârzia, prin șicane la graniță, camioanele care vin din România și vor să ajungă în Vestul Europei. Scopul este acela de a-i descuraja pe străini să construiască fabrici în România și de a-i direcționa către Ungaria. Nicolae Ciucă știe foarte bine ceea ce se întâmplă, dar nu îndrăznește nici măcar aluziv să-i zică ceva premierului ungur. Și e de înțeles, dacă Ungaria sfidează întreaga UE, pe bietul Ciucă l-ar rostogoli pe scări.

Votul negativ dat României la intrarea în Schengen i-a făcut pe unguri să răsufle ușurați. Țara vecină și-a făcut politică de stat din șicanele la graniță făcute camioanelor care vin din țara noastră și care pierd zile întregi la granița cu Ungaria, ne spun reprezentanții transportatorilor români.

”Ungurii folosesc frontierele lor cu noi pentru a frâna transportul comercial în scopul descurajării investițiilor străine în România și încurajarea lor pentru Ungaria. Merg pe principiul că cine face fabrică în România nu-și va putea duce marfa în Vest decât cu foarte mari întârzieri. Cozile din frontiera de Vest îi determină de multe ori pe investitori să nu facă fabrici în România, ci să le ducă peste graniță, dincolo de Szeged. Ungaria a făcut din asta o politică de stat, de ani de zile, iar România nu este în stare să clarifice problemele acestea la nivel de guverne. Sigur că Ungaria este una din beneficiarele faptului că noi nu am fost primiți în Schengen”, ne spune președintele Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), Constantin Isac. Acesta arată că, la ultimele întâlniri, premierul Nicolae Ciucă le-a spus din capul locului :”Știu, cunosc foarte bine situația, nu mai insistați. Știu ce face Ungaria”. Pentru transportatori, perpetuarea acestei situații înseamnă că Guvernul nu este în stare să găsească soluții, menținând, în același timp, și o relație ultraprietenească cu Ungaria.

Cozi de zeci de kilometri

Controlul de frontieră cu Ungaria este comun, dar este de ajuns să nu vrea să lucreze ungurii o oră sau două și gata, s-a format coada, susțin transportatorii români. ”Vameșii unguri se tot codesc, se tot învârt, ba zic că nu le funcționează sistemul, sunt multe metode la care apelează doar ca să te întârzie cât mai mult. Acum 10 zile, pe partea română, dinspre Arad spre Ungaria, erau tiruri întinse pe cozi de zeci de kilometri, de blocaseră ieșirea și pe Nădlacul vechi. Guvernul știe foarte bine aceste lucruri. Prioritatea transportului intracomunitar este doar teoretică, pentru că, în practică, controlul de la frontieră formează cozile uriașe”, ne-a declarat Constantin Isac, președintele UNTRR. Controalele la frontieră nu fac nicio diferență între camioanele UE și cele non-UE, România și Bulgaria fiind tratate ca și cum nu ar aparține Uniunii Europene. Tocmai de aceea, reprezentanții UNTRR au cerut formarea unui culoar special pentru transporturile intracomunitare, simplificându-se, astfel, controalele de frontieră, atât pentru bulgari, cât și pentru români. ”Deci dacă eu încarc în Bulgaria și vreau să descarc în Germania, este transport intracomunitar și nu trebuie să mă vămuiască nimeni. Ori, în prezent, toate camioanele, indiferent din ce țară sunt, stau la aceeași coadă”, a afirmat președintele UNTRR, Constantin Isac.

Un Schengen pentru România și Bulgaria

Pe transportatori nu îi interesează spațiul Schengen decât legat de scurtarea timpilor de așteptare în frontieră. Și atunci, Guvernul României, care nu a fost în stare să rezolve problema aceasta, trebuie să găsească soluții să nu se mai stea în frontieră, nici la granița sudică, nici la granița vestică. ”Dacă s-ar desființa controalele la granița cu Bulgaria sau dacă s-ar crea culoare speciale, transportatorii ar economisi 12 ore. Și ar fi un semnal și pentru UE, că noi și bulgarii ne-am face Schengen-ul nostru. Trebuie dat un semnal, nu putem să mai stăm așa, cu mâna întinsă, pentru că motivele invocate de Austria sunt absolute penibile”, ne-a mai precizat Constantin Isac, președintele UNTRR.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.935 afisari

28 COMENTARII

  1. De ce primiti pe astia de la budapesta pe aici sa tina si discursuri antiromanesti cand ei ne distrug transporturile voit ca asta fac,fura prin udmr la toate nivelurile, padurile prin ministerul mediului a fost la ei mereu si am ajuns defrisati??? Luati naibii atitudine ca astia nu sunt de omenie!!!

    • Estimai prost ca transportatorii jmecheri. Granita romano-ungara e granata exterioara a Spatiului Schengen care TREBUIE protejata. Se fac controale vamale obligatorii care dureaza. Du-te la Nadlac sa vezi cate gherete am construit pentru verificarea camioanelor si cate gherete pentru traficul de persoane. Apoi comenteaza…
      Pe de alta parte, invenstitorii ne ocolesc nu din cauza Ungariei, ci din cauza coruptiei/hotiei endemice si din lipsa infrastructurii de tot felul. Ca sa nu zic ca nici cu scoala nu stam bine. Capisci?

  2. Plavanu face orice sa ramana in scaun.
    Chiar de se biiip ăia pe el, coafura rezista ! 🙂

    • Pana nu înțelege acesta plebe opincara,ca aceste kokote catarat3 vremelnic în fruntea statului ii sunt vrăjmașe va avea de suferit, cee are acum România la conducere ,impostori,cozi de topor di trădători de neam si țară, care sau aluat in forma celor doua cancere psd și pnl ,pt a pune ultima lopata de pământ peste cea mai rămas din aceasta țară

  3. Dna marcu dvs ganditi inainte sa scrieti , sau doar propaganda conteaza , ca toti ne dusmanesc iar Romania este mielul la taiat ? daca ciuca stie si se face ca ploua cine saboteaza ungaria sau PM al romaniei ?dusmanii cei mai mari sint la victoria , la cotroceni si in padurea baneasa, lasati gargara si nu mai gasiti scuze tradatorilor !

      • handicapatule , nu te mai chinui , ! uitata-te in oglinda si nu mai vorbi , de mama natura !

        • Vierme, tu, de handicapat ce ești, nici nu ai un nume.
          Firesc, de altfel. Cine a mai văzut ca balegile să aibă nume?

  4. Am venit vineri din Romania in Ungaria. Vama Petea era in rosu. Am stat o jumstate de ora fara sa ne miscam. Degeaba am format un cor de clabcsoane . A venit un vames roman si a spus doar atat.. ungurii. Am plecat spre vama Urziceni, unde nu era mai nimeni. Tirurile insa , vai.. Plavanii din Bucuresti tac . Pana cand ii suportam ??

  5. Pentru cine mai avea vreo îndoială: cei mai mari dușmani ai țării nu sunt vecinii ci militaurizații, ăle mai scârbavnice târâtoare ce populează aceste meleaguri. ȘI TRĂDĂTOARE!
    Dovada? Acest măCiucă. Sau hOprea!
    Sau… luați unul la întâmplare, e totuna!

  6. Da pe noi cine ne opreste sa i incurcam interesele ungurilor? Sarbii fac la fel . Merg romanasii la ei si la intoarcere asteapta in vama ca ei nu vor sa lucreze .

  7. Am văzut o firma înregistrată în Ungaria, care alimenta statie OMV în Satu Mare?
    Cum se poate?

  8. curva romana negociaza bani inainte de futai. dar daca nu-i merge cum vrea,zice ca a fost fututa.

  9. Rugam postacii kulrkubeisti ai lui maciukanezul obez si gras sa isi tarasca hoiturile inapoi pe site-urile naziste de la g4media a lui tapalaba, sau pe adevarul, libertatea si republica, unde le esti si locul de makanitori nazisti-globalisti, si lingatori in kurkubeu al ciukanezului prost 🙂 Il doare pe marele pitik de maciuca fix in karici de ce se intampla pe la vami, unde e un haos si o koruptie de ne-descris, daca makane tampitul ala izmenar ceva, primeste o micuta rachetutza fix peste viloiul lui de neam prost si ipocrit, asa ca tace ca rahatul in papusoi 🙂 Bai maciukanezule, vezi ca in ca zde ceva, adica stii tu cand, o sa ramai numai cu adunatura ta de tefelei handikapati si cobai multilateral vaxxinati in cap ca hamsterii, cu aia o sa te faci de ras pe tot mapamondul, chiar si negrisorii aia salbatici din renumita demicratie din Afrika o sa rada si cu kurkubeele de tine, bai ratatule poliglot 🙂

  10. Investiții Străine Directe (ISD)=sărăcire
    „În perioada observată 1984–2010, ISD au crescut semnificativ, iar Spania a oferit condiții ideale pentru ca ISD să își arate efectele pozitive ipotetice asupra bunăstării […] Rezultatele studiului sunt limpezi ca lumina zilei: circumstanțele favorabile din Spania nu oferă nicio dovadă că ISD ar stimula creșterea economică. De asemenea, se constată că intrarea Spaniei în UE și adoptarea monedei Euro nu a avut niciun efect pozitiv asupra creșterii economice.”
    (Does Foreign Direct Investment Generate Economic Growth? A New Empirical Approach Applied to Spain, Jorge Bermejo Carbonell, & Richard A. Werner, 22 Jan 2018)

  11. CIUCA e pus acolo ca popandau !, CIUCA NU-I MACIUCA !,UN MACIUCA LE DADEA PESTE BOT .
    Ca sa guvernezi o tara trebuie multa carte ,multipla experienta ,iar asta nu se invata in cazarma ,in cazarma esti la ordin ,executi ,nu gandesti !.

  12. În România, între politică și șmen există semnul egal. Dacă luați la numărat dosarele penale pentru corupție, dare și luare de mită, trafic de influență ale politicienilor români, concluzia este una singură: în România nu poți avea succes în politică dacă nu ai la activ măcar o condamnare penală pentru trafic de influență. Abia atunci poți să speri că ai șanse să intri în „lumea bună” cu costume de o mie de euro, ifose de prințese cărora le pute orice și caracter de gândaci de canalizare.

    În realitate, politicienii români sunt proveniți din indivizi ratați profesional în marea lor majoritate, indivizi al căror loc ar fi fost, în vremuri normale, în pușcărie. Acum, aceiași indivizi se află prin parlament și prin guvern, unde trag, cu succes, mâța de coadă, umflând salarii fabuloase, asigurați pe viață de pensiile speciale PE CARE LE PLĂTIM NOI! și ce credeți că fac respectivii de banii ăștia? Își bat joc de noi, aia fac. ÎȘI BAT JOC DE NOI! De NOI, cei care le plătim salariile uriașe, secretarele, birourile, mașinile, șoferii, vacanțele, pensiile speciale. EI, hoții, șmenarii, învârtiții, ratații profesional, își bat joc de NOI, cei care îi PLĂTIM! Ne privesc de sus, ne sfidează, ne desconsideră, ne cred proști.
    Poate chiar suntem proști. Poate nenorociții au dreptate. Poate suntem proști, pentru că ei, hoții, se află încă ACOLO, pe locurile lor călduțe pe care noi continuăm să le plătim.
    Vin pe la televizunile mituite de Stat și se prefac că se ceartă și că se înjură, iar după aceea se duc împreună la băute și se bat pe spate, fericiți: „I-am fraierit iar pe tâmpiții ăia!” Tâmpiții ăia suntem noi.
    Tâmpiții ăia suntem noi, cei care le plătim salariile și pensiile speciale de 30 de ani încoace, răsplătindu-i pentru efortul de a distruge România și pe Români!

    (Sursa și continuarea: http://www.voceapoporului.ro)

  13. Fără amenințarea pedepsei cu moartea a trădării intereselor naționale nu se poate face nimic pentru noi. UE și SUA știu asta, iată de ce e tabu renunțarea la ea. O altă soluție ar fi organizarea în România a unei societăți care să se poată apăra singură când îi sunt atacate interesele, asta ar trebui să construim.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger