Cauta

Israelul amenință Booking cu „un război diplomatic”. Ce a decis cabinetul primului ministru

Israelul amenință Booking cu „un război diplomatic”. Ce a decis cabinetul primului ministru / Foto: printscreen

Israel a amenințat marți că va declanșa un „război diplomatic” împotriva Booking dacă firma olandeză de rezervări online de călătorii va adăuga un avertisment de securitate la anunțurile sale în Cisiordania ocupată de Israel.

Ministrul israelian al Turismului, Yoel Razvozov, a declarat că a îndemnat Booking să revină asupra a ceea ce el a numit o decizie „politică”.

„Nu sunt probleme” în Cisiordania

„Guvernul israelian va duce un război diplomatic împotriva unei astfel de decizii”, a declarat Razvozov pentru site-ul de știri Ynet.

Marți, în cadrul unei consultări cu premierul Yair Lapid, s-a decis deja să se creeze grupuri de lucru formate din diplomați israelieni care vor lucra pentru a combate această decizie, a adăugat el, informează Xinhua.

„Milioane de turiști vizitează Israelul, inclusiv această regiune. Și, în cele din urmă, nu există nicio problemă”, a spus el.

Booking.com, o companie cu sediul la Amsterdam, a declarat luni, în-un comunicat, că intenționează să afișeze „bannere și notificări pentru a informa clienții cu privire la problemele de securitate locale” în anunțurile sale din Cisiordania.

Măsura vine pe fondul escaladării violențelor dintre forțele israeliene și palestinienii din Cisiordania, inclusiv raidurile nocturne pentru arestarea suspecților, care deseori declanșează ciocniri între cele două părți.

Booking.com are peste 28 de milioane de înregistrări și este disponibil în 43 de limbi.

Ultimele stiri

  • Burduja cere fotografii cu Bucureștiul pe care Nicușor Dan „refuză să îl vadă”: „Să îl aducem pe Primarul Capitalei cu picioarele pe pământ”
  • Criza forţei de muncă în România, rezolvată cu lucrătorii asiatici. Cine sunt oamenii care trăiesc în cartierul Komitat București Sud
  • Unde este Poiana Narciselor, peisajul de vis pe care românii îl caută pentru o vacanţă ca de neuitat
  • Imagini apocaliptice, cu sute de mii de pești morți, pe o suprafață de sute de hectare. Căldura, ucigaşul silenţios (VIDEO)
  • Florin Călinescu, atac dur la Klaus Iohannis: „Să ții un post blocat 27 de ani, asta este o mizerie…”
  • Românii care se aleg cu pensii mai mari cu 1.500 lei, după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Meteorologii ANM anunţă, după ploi şi vijelii, canicula în mijlocul lunii mai. Zonele afectate
  • Cutremur în România, marți dimineață/Ce magnitudine a avut seismul din 7 mai
  • Motivul pentru care Guvernul e la un pas să „îngheţe” salariile şi pensiile. Anul electoral îi încurcă mult
  • Cinci muncitori au murit în Sicilia, într-o stație de epurare – VIDEO
  • Exit mobile version