AcasăNewsAnunț teribil din Israel: România vrea să cumpere Domul de Fier! Reacția...

Anunț teribil din Israel: România vrea să cumpere Domul de Fier! Reacția ministrului Vasile Dîncu

romaniaRomânia, prima țară europeană care cumpără Domul de Fier al Israelului. Ce spune ministrul Apărării despre achiziție / foto: The Times of Israel

Ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu, a dezvăluit recent că România este dornică să cumpere radare și drone din Israel, potrivit haaretz.com.

România este foarte dornică să achiziționeze sistemul de apărare antirachetă Iron Dome de la Israel, spun surse în urma vizitei ministrului român al Apărării, Vasile Dîncu, săptămâna trecută în Israel.

Sistemul costă în jur de 150 de milioane de dolari

Dacă se va ajunge la un acord, România, membră NATO, va deveni prima țară europeană care va cumpăra sistemul.

De când a intrat în arsenalul defensiv al Israelului în 2011, Iron Dome și-a dovedit valoarea în multe runde de luptă împotriva Gazei. Fiecare baterie costă în jur de 150 de milioane de dolari, iar fiecare rachetă interceptară 50.000 de dolari.

Dar Israelul nu a reușit să comercializeze sistemul, vânzând doar două armatei americane pentru 373 de milioane de dolari. Nu se crede că americanii sunt interesați de mai mult.

Achiziția, permisă doar cu acordul Washingtonului

Potrivit rapoartelor confirmate, Azerbaidjan a achiziționat și Iron Dome. Un număr de țări – Singapore, Canada, Coreea de Sud, India, Finlanda, Slovacia și Republica Cehă – au cumpărat componenta radar.

Deși Iron Dome este o creație a Ministerului israelian al Apărării și a contractorilor de apărare, a devenit în esență un proiect comun cu Statele Unite. Israelul a investit 800 de milioane de șekeli (232 de milioane de dolari) în dezvoltarea sa, americanii, prin alocări de către Congres, investind de patru ori această sumă.

Deci orice vânzare de Iron Dome necesită aprobarea Washingtonului. Sursele spun că șansele unei înțelegeri cu România sunt foarte bune.

author avatar
Andreea Vlad
1.501 afisari

30 COMENTARII

  1. Dîncu ăsta trebuie linșat. Noi vom muri de foame și frig la iarnă iar șobolanul roșu vrea să de dea bani jid0vilor

    • Kosteo , tu esti Barbu Gh. zap . Iti pute ? Nu sunt multi bani in joc , totul este sa ai acordul americanilor si romanii il vor avea ! ! !

      • Devianto „nik”, bine că ți-ai recunoscut orientarea. Deci ești o domnișoară adevărată, așa-i, fă nicoleto.
        Noi știam că ești deviantă, nicoleto, dar am așteptat să te demaști. Și nu am așteptat degeaba.

      • Mă îngrozesc la câți proști funcționali respiră in tara asta ! Și la ce-ți folosește vestitul dom, tembelule ? Probabil la nimic și împotriva nimănui dar simțiți o plăcere nebună să cumpărați fiare vechi! Mulți idioți mai sunt pe lume! De altfel Romania are in istoria ei sa cumpere tot felul de vechituri, să plătească tot felul de parandaraturi, ce repede s-a uitat vestita afacere Skoda?!

        • Foarte corect… Cresc facturile pana la cer, mancarea devine inaccesibila multora, dar noi vom avea Iron Dome, sa ni-l bagam in cur(sul) noptii. Pana sa ne omoare ȚdusmaniiȚ, ne omoara astia de la putere. Dar nu cumva dusmanii sunt chiar ei?

  2. FRECATE DE RUGINA =2 buc , una inca pluteste ,a 2 a este in doc si folosita pentru piese de schimb !;F16 la a 4 a mana ,se dezintegreaza singure fara sa mai fie atacate !,transportoarele Pirania cu jafurile de turele zac prin cazarmi ,banii s-au dat iar de venit in Romania au venit toate rebuturile !,Patriot alte vechituri de care nu sufla nimeni nimic !, au maturat samsarii americani magaziile pe banii prostilor. Platile pentru fiare vechi s-au dat inainte ca la c..ve!.
    Infanteristul TEACA , filfizonul Dancu si dulapul sasesc poftesc :drone turcesti ,drone Elbit asta dupa ce neinstruitul Dancu a ajuns cu totul intamplator in Israel ca sa se roage !.
    La un chibut unde a inoptat ca orce pelerin spre locurile sfinte i s-a aratat precum lui Pavel (in drumul spre Damasc) ce drum are de urmat !.
    Si cum toate vin doar cu blagoslovirea celui de sus , Dancu ca si infanteristul v-a face urmatoarea calatorie in America sa pupe babusul celui ce-si zice atotstapanul lumii !.

    • Da, bun pret, da si mie doua kile! Pai asta ne lipsea noua acum? Asta o sa te incalzeasca la iarna?

  3. La casa unde barbatul e prost
    Copiii sufera ,si mor de foame
    Asa si o tara condusa de ciocoi imbuibati
    Imbogatiti cu banetul sparlit si furat
    Sufera de pe urma unor nenorociti
    De pe urma unor lingai pulifrici!

  4. Jigodiilor!!!! Unde va este mintea
    Gadirea normala ,unde va este
    Tot ce faceti ,o faceti dea indoaselea
    Ce o sa va mai indreptam noi oasele!

    Ce o sa va mai indreptam noi spinarile
    Slugi vandute ,slugi invatate cu toate ocarile
    Slugi nebune care va jucati
    Cu nervii poporului politruci imbuibati!

    Continuati cu bataia de joc
    Pote ajungem sa va dam foc
    Sa scapam de o conducere nebuna
    De ficusi ,de prosti,si de un pres matraguna!

      • Stoarfa ramolita,iti place ca politrucii si-au marit salariile cu 25%? Iti place ca omul de rand munceste cu 1500 lei pe luna,iti place ce fac prostii astia condusi de un gangait cu casti in urechi si dus de manuta de o femeie la ceremonii ,un prost care a esuat Romania si ne vrea desfiintati ca natie?Iti place ca unii au pensii speciale fara merit ,pensii ce depasesc cu mult salariul unui sef de stat iar altii nu au cu ce plati facturile uriase ,umflate din cauza unui ins imputit si obedient cu 18 benzinarii si care este in conflict de interese fiind ministru Iti place ca un partidut criminal pnl-list lucreaza de zor contra romanilor Iti place ca avem o justitie de zbiri care te incarcereaza fara vina cu plicuri galbene ?Iti place ca nu mai exista opozitie deoarece a fost decimata de presul acesta ales cu SOFTUL?aud??Daca da inseamna ca tot ce postezi este contra poporului si meriti sa fii vanat pana te desfiintam ,pentru ca esti si tu un zbir antiromania!

  5. Care Romanie este dornica sa cumpere , precupetele cu dancu care nu stie decat sa cumpere ? astia arunca cu banii romanilor de parca sint facuti de ei nu munciti de oameni .sa vedeti ce cumparaturi se vor face cu ciuca presedinte !

  6. No. Eu nu am incredere in iudei. Mai alels la ce coruptie si cate ne-au facut cu şoimu.
    Asa au zis si la Ucraina si canci nuble-au eat la bietii oameni.
    Apoi e scut de imediata apropiere distante scurte si f scurte. Tre sa fi muci sa ajunga cineva atat de aptoape.Mai are si scapari.

  7. Esti mai proasta ca nevasta cimpanzeului.Nu vorbeam de tine,cretino.Ci dracu te-a facut jurnalista ,proasta dracului?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger