AcasăNewsMeteorologii ANM anunţă, după ploi şi vijelii, canicula în mijlocul lunii mai....

Meteorologii ANM anunţă, după ploi şi vijelii, canicula în mijlocul lunii mai. Zonele afectate

sursa foto: bzi.ro

Vremea este capricioasă în luna mai. Dacă într-o zi ploile şi vijeliile fac prăpăd, practic, a doua zi, este mai cald decât ar fi normal pentru această perioadă a anului.

Conform prognozei pe patru săptămâni anunţate marţi, în săptămâna, 6 – 13 mai, va fi mai cald decât în mod obişnuit, în vestul ţării.

Vremea în perioada următoare: 06.05.2024 – 13.05.2024

Valorile termice se vor situa uşor peste mediile multianuale în regiunile vestice, în timp ce în restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în vestul, sud-vestul şi local în centrul ţării şi deficitare în rest.

Săptămâna 13.05.2024 – 20.05.2024

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice, deficitar în cele sudice şi apropiat de normal în rest.

Săptămâna 20.05.2024 – 27.05.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

BANAT

Vremea va fi caldă în primele două zile (6 și 7 mai), cu o medie a valorilor termice diurne în jurul a 26 de grade, însă la mijlocul săptămânii, în special în zilele de 9 și 10 mai se va răci, iar temperaturile maxime vor fi general de 19…20 de grade.

TRANSILVANIA

În primele două zile din interval (6 și 7 mai), valorile termice se vor situa peste normalul climatologic, cu o media a maximelor de 24…25 de grade, însă va urma o răcire semnificativă în zilele de 8, 9 și 10 mai, când vremea va deveni răcoroasă, media regională a maximelor urmând a oscila între 16 și 18 grade.

MOLDOVA

Vremea va fi caldă în primele două zile (6 și 7 mai), cu o medie a valorilor termice diurne în jurul a 26 de grade, însă pe 8 mai se va răci accentuat, iar media regională a temperaturilor maxime va fi de 16 grade.

MUNTENIA

Vremea va fi caldă în primele două zile (6 și 7 mai), cu o medie regională a temperaturilor maxime de 26…28 de grade.

OLTENIA

Vremea va fi caldă în primele două zile (6 și 7 mai), cu o medie regională a temperaturilor maxime de 26…27 de grade.

author avatar
Andrei Ștefan
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

Misterul piramidelor egiptene, desluşit! Cum au fost construite mai ușor în urmă cu 4.700 ani (VIDEO)

A apărut o nouă teorie despre construirea piramidelor circulă în ultimele zile. Acestea ar fi fost construite mult mai ușor pentru că în preajma...

Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă: „Când datoria depășește 50%, trebuie luate măsuri”. Urmează îngheţarea pensiilor şi a salariilor?

Guvernul promite majorări de salarii şi pensii în anul electoral 2024, dar în 2025 ar putea veni prăpădul. Semnalul de alarmă l-a tras guvernatorul...
proger