Cauta

Interzicerea gazului rusesc ar fi „dezastruoasă” pentru economia UE. Ungaria dă alarma la Bruxelles

Ungaria, un nou tratament preferenţial în UE: SCANDAL pe plafonarea preţului la petrolul rusesc!

Interzicerea gazului rusesc ar fi „dezastruoasă” pentru economia UE, avertizează premierul Ungariei, Viktor Orban.

Orbán, care a catalizat joi scutirea aproape totală a Budapestei de la embargoul UE asupra petrolului rusesc, s-a opus unei interdicții similare privind gazele.

„UE ar trebui să adopte o atitudine paficistă”

Într-un interviu acordat postului de radio Kossuth, aliatul de lungă durată al președintelui rus Valdimir Putin, care a petrecut 26 de zile obstrucționând interdicția propusă de UE, a sugerat pe 9 iunie că un embargo complet asupra gazului rusesc s-ar dovedi dezastruos pentru Uniunea Europeană.

În declarațiile sale difuzate joi, premierul ungar a insistat că Budapesta a avut dreptate să aibă o poziție „dură” și să ceară o derogare de la interdicția petrolului rusesc implementată de bloc. UE ar trebui să înceapă să comunice „cu o voce de pace”, a subliniat el, pe un ton înclinat către aliatul său de nădejde. El a adăugat apoi că cei care aparent au „provocat” conflictul dintre Rusia și Ucraina ar trebui sancționați, fără a numi țări occidentale, informează Republic World.

Ungaria a propus, în mai multe rânduri, să medieze în conflictul ucrainean și să intermedieze discuții de pace cu participarea Rusiei la Budapesta. Ministrul ungar de externe, Peter Szijjártó, a declarat într-un interviu acordat ziarului El Pais că frontiera ungaro-ucraineană nu va fi un loc pentru livrări de arme din Europa către Kiev.

Relații pragmatice Budapesta-Moscova

Budapesta întreține relații pragmatice cu Rusia, declarat Szijjártó, adăugând, de asemenea, că țara sa se opune interdicției petrolului rus, deoarece unele dintre națiunile din UE care depind cel mai mult de energia rusă nu au o strategie energetică viitoare. De Orban a invitat în mod deschis cele două națiuni beligerante la masa negocierilor, oferindu-se să programeze un summit în capitala Ungariei.

În contextul în care președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a pus în aplicare în luna mai un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care includea un embargo total asupra petrolului, Ungaria s-a numărat printre națiunile UE care l-au contestat cel mai puternic.

Ungaria, care este foarte dependentă de energia rusă, a declanșat un efect de domino al scutirii și a subminat embargoul UE. De asemenea, Orban a refuzat în mod asertiv, în trecut, să „excludă stabilirea unei cooperări politice cu Rusia pe anumite teme”. Ungaria este cunoscută pe scară largă pentru promovarea riguroasă a „deschiderii spre est”, ceea ce implică consolidarea legăturilor politice, economice și comerciale cu vecinul său, Rusia.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • USR – și falimentul este garantat!
  • SUA și China, pe cale să înceapă „decuplarea”?
  • Revoluția engleză anti-VAR se propagă în Europa?!
  • Ce înseamnă să te pui cu Rusia. Băncile occidentale trag ponoasele
  • „Bogăția discretă”: strategia menită să evite ochii curioși
  • Sancțiunile sunt doar pentru fraieri. Companiile din UE se îmbogățesc din afacerile cu Rusia
  • Nimic nu se pierde, totul se transformă. Apa din haznale trebuie folosită în agricultură
  • De la New York la Tokyo: piețele bursiere, creștere record
  • China cucerește porturile lumii
  • Exit mobile version