AcasăȘTIRI EXTERNEMaghiarii se ceartă şi cu alţi vecini. Ungaria, ŞOCATĂ de anunţul din...

Maghiarii se ceartă şi cu alţi vecini. Ungaria, ŞOCATĂ de anunţul din Austria. Ce au zis despre Viktor Orban

Viktor Orban

Este scandal diplomatic între Ungaria şi Austria. Totul a plecat de la o postare „scandaloasă” a directorului general al radiodifuzorului public austriac ORF pe pagina sa de Facebook.

Karl Pachner afirma că dacă premierul ungar Viktor Orban ar deceda în urma unui atac de cord ar fi „un lucru corect”, a indicat Mate Paczolay, referindu-se la poziţia şefului guvernului ungar faţă de invazia Rusiei în Ucraina.

Cum a acţionat Ungaria?

Ambasadorul Austriei la Budapesta a fost convocat vineri la Ministerul de Externe al Ungariei în legătură cu această postare „scandaloasă”.

Declaraţia împotriva liderului maghiar, considerat cel mai mare aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin în cadrul Uniunii Europene, a fost virulent denunţată de Budapesta.

Un atac de cord ar fi destul de corect, având în vedere constituţia sa şi potenţialul său de surescitare”, a scris Karl Pachner, care ulterior şi-a cerut scuze pentru această postare.

„Evident, nu doresc moartea lui Orban”, a dat asigurări responsabilul ORF, care a spus că declaraţia sa a fost „sarcastică”, dar şi „puţin gândită şi confuză”, potrivit presei ungare şi austriece.

author avatar
Andrei Ștefan
892 afisari

13 COMENTARII

  1. mai austriece, vezi ca gazul pe la orban trece mai intai. sa nu va loveasca damblesul la iarna daca se asaza atila cu curu’ pe conducta!

    • E, numa sa nu opreasca Ucraina la Orgban. Depinde cum se comporta cu noi cu ei cu austru sau cum mai bate vantu…

      • oare un cretin poate înțelege o situație asemănătoare? Mergi liniștit pe trotuar și un necunoscut te lovește cu un ciomag de la spate, iar pe urmă cere scuze, asta înseamnă că v-ați bătut?

  2. Daca ii zicea un roman cu care este nu asa in alianta ca astia ce se intampla?? Asta e , adevarul deranjeaza dar venind de la un aliat de fost imperiu, e tare!!!

  3. Doar Romania sta in pozitia ghiocelului in fata oricui.Altii mai au si coloana vertebrala.Inclusiv presa.

  4. Austriecii alti pedofili ipotenti care platesc negrii si arabli sa le reguleze nevestele si fiicele ,

  5. ori ce ati zice Orban este un patriot . Pe el il intereseaza in primul rand conditiile in care traieste poporul sau si in nici un caz ce i se dicteaza de la Bruxelles daca aceste directive nu sunt pe placul poporului sau. El nu sta in pozitia ghiocelul in fata nimanui indiferent daca vine ordinul din UE sau din alta parte. Si asta a spus-o sus si tare in ultimele declaratii publice facute.Bravo lui !

  6. Greșiți când îl apreciați pe Orban. El vrea numai binele poporului său, adică vrea răul celorlalte popoare. Gândiți-vă numai la chestiunea petrolului rusesc, UE a permis ca la ei să mai vină petrol pe conducte, petrol ieftin din Rusia, dar ei nu permit și altor cetățeni să alimenteze la ei, asta e dovada că e doar un extremist cu ștaif, că doar curvele diplomate n-au lipsit vreodată din Ungaria!

  7. Au tupeu magarii. Asta maghiarii.
    Se ia de tata lor. Pai daca nu erea Austria voi erati sclavi la daci.

  8. De cate ori nu a dat condice imparatul la Craişor ca voi romanii sunteti cei mai mari si mai tari din Ardeal? De zeci de ori.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger