AcasăDezvaluiriAncheteAurescu învață maghiara de la Szijjarto!

Aurescu învață maghiara de la Szijjarto!

Aceasta este ultima soluție pentru ca ministrul nostru de Externe să priceapă că se află în Guvern pentru a apăra interesele statului român! Pentru că și România are o comunitate etnică în Ucraina, la fel cum are și Ungaria.

Cum îi apără Aurescu pe românii din Ucraina și cum Szijjarto

Iar ambele state membre ale Uniunii Europene au sprijinit în ultimii ani autoritățile de la Kiev, inclusiv financiar, ca să se alinieze la politica Bruxelles-ului. Primind în schimb doar noi prevederi legislative de constrângere a drepturilor minorităților română sau maghiară. Numai că, în timp ce Bucureștiul a semnat un Acord Militar cu Ucraina iar MAE chiar a renunțat la ”Proiectul Cernăuți”, Budapesta tocmai ce a transmis un mesaj cât se poate de tranșant. Pentru că dacă Bogdan Aurescu declara zilele trecute cât de îngrijorat este de soarta Georgiei, Armeniei și a altor state pe care românii nici nu prea le pot identifica bine pe hartă, fără a pomeni însă și de românii din Ucraina, omologul său ungar a spus ”stop game” politicii ”de șantaj” a Kievului.

Drepturi pentru minoritatea maghiară!

Dar cel mai bine pentru a înțelege poziția Ungariei este ca și Aurescu să citească declarația ministrului de Externe de la Budapesta, dată de Peter Szijjarto în Lituania : ” Ungaria este pregătită să continue să ajute Ucraina în viitor, dar așteaptă din partea Kievului să respecte drepturile comunității ungare locale. O Ucraină puternică și prosperă este în interesul Ungariei, însă în același timp este crucial ca guvernul ucrainean să garanteze drepturile câștigate de minoritatea ungară din țară, inclusiv dreptul de a își folosi limba maternă”! Iar dacă Bucureștiul tace după adoptarea noii legi ucrainene privind folosirea de către minorități a limbii lor materne în administrația publică, educație, cultură și presă, Szijjarto a avertizat că Ungaria nu va mai acorda nici cel mai mic ajutor Ucrainei până ce minoritatea maghiară nu se va bucura din nou barem de drepturile de dinainte de schimbarea legislației în domeniu.

author avatar
Catalin Tache
2.650 afisari

26 COMENTARII

  1. Pai, la „nime-n drum” astia, nu le pasa de noi cei de aici, sfidandu-ne in ficare zi, atunci cum sa mai poarte grija romanilor de pretutindeni. Astia nuci nu cred ca stiu unde-i Zkarpatya sau Valea Timocului, ca de Gyula nici nu poate fi vorba. Ungurii cer drepturi, dar oare ei acorda aceleasi drepturi altora ??? Merge-ti si vedeti. NU !!!

    • Universul.net , azi , 9 iulie 2021 : ” SCRISOARE CATRE VIKTOR ORBAN : ” CAND MA VOI UITA INAPOI LA VIATA MEA , NU VREAU SA FIU CINEVA PE CARE SINELE MEU DE LA 20 DE ANI L-AR URI „. Cititi ce spune despre Szijjarto .

  2. Guwernerul asta de rahat cu oameni de rahat nu este in stare sa se ocupe de oamenii din tara, dara-mi-te de cei din afara granitelor.

  3. General Rusescu , general Mardarescu , sergentul Iordan de la Craiova , caprarul Bivolaru de la Mehedinti …

  4. Lucescu ar trebui să se numească „slugarescu” sau „prostu-n drum” ca de la el nu a rezultat nici-o marți că.. Sa nu va amărîți ca ar fi fost mare avocat câștigător la granituire cu Ucraina. Ala a fost un cadou pt Romania si un tampon pt Ucraina, care era în sfera Rusiei. Joc politic care acum nu ne mai avantajează si am ramas cu „prostu cu muci pe piept” care se crede „sarsaila”…un fraier fudul..

    • Am muci pe sutien de la ultima buseala , sunt incorigibil , am s-o mierlesc ca un fraier fudul …

  5. Aktual 24 , astazi , 09 iulie 2021 , articol de Mara Popescu : ” UNGARIA INTRA CU TRUPE IN AFGANISTAN DUPA PLECAREA AMERICANILOR . CIUDATA ALIANTA CU TURCIA A LUI VIKTOR ORBAN SI AMENINTARILE TALIBANILOR „

    • Ati uitat tovare rusnac sa spuneti ca Ucraina este stat artificial. Ce naiba, tovarase nu poti trasmite corect mesajul de la Centru?
      Noi ne bucuram ca ati impartiti voi, rusii. Ucraina. Sunteti acum dusmani de moarte ai ucrainienilor cel putin 20 de ani. Mare „realizare” a cracanatului pitic de la Kremlin

      • Sa ma uiy prin plicuri , s-ar putea sa-mi joace feste dioptiile , am si yo o varsta …

        • Se vede ca esti chiomb , ” UIY ” in loc de ” UIT ” si ” DIOPTIILE ” in loc de ” DIOPTRIILE ” .

      • nu-s rusnac dar din cauza politicii antiromanesti anticrestine si prolgbtist internationalist sataniste a statului nostru, devin incet incet pro rus, chiar m-am apucat sa invat si rusa. ideea cu impartirea nu e a mea, este a unui slovac, am citit-o pe un site „politically incorrect” si am aderat la ea intrucat este o idee excelenta, in opinia mea, care ar face posibila crearea unui bloc slavodacohunic destinat sa asigure protectia memebrilor sai si garantia unuei vieti normale intr-o societate normala , traditionala si naturala in contrapunere cu anomaliile si autoanihilarea promovate de vestul anglo germanic.
        ucraina in sine nu este un stat artificial ci este un stat artificila „MARIT”, mare parte din teritorii le-a primit de la imperiul tarist si ca urmare a partitionarii poloniei si mai apoi ca urmare a raptului teritorial asupra romaniei plus cadoul crimeea facut de hrusciov pe care rusii si l-au luat inapoi din motive obiectiv strategice.
        daca tineti minte, pt o mare bucata de timp limba adminsitrativa si de cult a statelor romanesti a fost slavona, eu am vazut biserici de pe la 1800 cu scriere chirilica pe pereti, asa mi-a si picat fisa – am incercat sa citesc ce scrie si am constatat ca nu inteleg.
        minimal toti membrii acestui nou bloc ar trebui sa treaca cel putin la calendarul vechi si ideal la crestinismul ortodox ptr a se elibera de influenta nefasta a papsimului vaticanoid. Nu stiu cat de oportuna ar fi trecerea la scrierea chirilica intrucat asta ar insemna ca intr-o generatie doua sa se pairda vaste cantitati de informatie si ar face cam dificila invatarea limbilor dusmanilor germanici in ciuda protectiei impecabile fata de influentele acestora.

  6. AIURESCU sunt yo dupa ce termin behaielile in pozitia capra in boschetii de sub pasarela garii Tiraspol , merg obadat si vorbesc gangavit , ca artileristii dupa salvele de tun .

  7. Duminica , 11 iulie 2021 , ALEGERI PARLAMENTARE ANTICIPATE IN REPUBLICA MOLDOVA . MAIA SANDU , APEL CATRE MOLDOVENI SA SE PREZINTE LA ALEGERI : ” SA SCOATEM TARA DIN STRANSOAREA HOTILOR „. MOLDOVENI , DATI DE PAMANT CU HOTII SI CORUPTII CARE V-AU SARACIT , VOTATI IN ” PAS” CU VIITORUL COPIILOR VOSTRI !

  8. Bai Aurescule, bai tampitule de idiot util, esti mai prost decat Matu, bai, care e chiar un monument al prostiei omul !! 🙂 Auzi, vezi ca avem un pod de vanzare in Budapesta, ti-l vindem ieftin, daca nu faci figuri !! 🙂 Ha ha ha, toti rad de diplomatia romaneasca, care e sublim de inexistenta, de cum iesi din colonie, de cum aud ca esti romanas, toti strainii se kaka pe ei, zici ca sunteti din mirabolanta Afrika !! 🙂 Bai tradatorule gras, esti vai de capul tau de trabukar, esti un trepadus dus cu capul tot timpul, si in somn tot trepadus de 3 lei visezi ca esti, bai vierme mitik din Bukalistan, rusine, bai HaBarnistule !! Covid Macht Frei, bai cap de creta, speram ca te-ai intepat in cap macar de 2 ori pana acum, ca vezi ca vine tiptil virusul chinezesc sau indian, si dai coltul, bai grasule, iar miliardele ce le-ai furat la cine raman, ca ti le papa altii, ce afacere ai mai facut atunci, asa ca stai pe fundul tau, si nu te invarti prea mult pe afara, ca acolo e urgie in toata regula, nu au aia treaba cu nimic, in Occident deja sunt in plina Idiocratie ordinarii aia de cretini domesticiti !! 🙂

  9. Cine credeti ca a postat noaptea la 3:30 ? Cine credeti ca face de ras propaganda stalinista folosind pseudonimul lui nea Marin ?

  10. Comisarul . ro , astazi , 10 iulie 2021 , ora 07:39 : ” UN RAPORT SECRET DIN 1947 / TOTI IDIOTII UTILI ………..”

  11. Vezi cum e hunu Aurica vrea drept pt minoritari da minoritatea poponara e calcata in picioare in buda. Asta e rasism narcisism sa crezi ca minoritatea ta e mai buna ca minoritatea altuia.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger