Cauta

Încă un american ținut captiv de separatiștii proruși în Ucraina. Ce spune fratele tânărului

Încă un american ținut captiv de separatiștii proruși în Ucraina. Ce spune fratele tânărului (sursa foto: spynews.ro)

Încă o familie stă cu sufletul la gură, așteptând vești despre soarta unui bărbat ajuns în mâinile separatiștii proruși, în timpul războiului din Ucraina.

Al treilea cetățean american a fost capturat de separatiștii proruși în Ucraina. E îngrijorare maximă în rândul familiei bărbatului.

Bărbatul este ținut captiv de separatiștii proruși în Ucraina, potrivit prietenilor și familiei sale, dar și a unui grup privat de voluntari specializat în salvarea cetățenilor americani, titrează The Guardian.

sursa foto: bbc.com

Suedi Murekezi are 35 de ani și a fost arestat luna trecută în Herson, orașul-port ocupat de ruși în sudul statului ucrainean. Potrivit fratelui acestuia, Sele Murekezi, Suedi locuia acolo de peste doi ani.

Suntem extrem de îngrijorați de starea lui. Este evident în pericol”, a declarat fratele bărbatului.

Cei doi frați au reușit să vorbească la telefon

După ce nu a mai auzit vești de la fratele său timp de o lună, Sele Murekezi a primit un apel de la fratele său, în primele ore ale zilei de 7 iulie, în care i-a spus că a fost încarcerat la Donețk, conform aceleiași surse. Și că se afla în aceeași închisoare cu Alexander Drueke și Andy Tai Ngoc Huynh, doi luptători americani capturați de Rusia luna trecută.

Însă, spre deosebire de Drueke și Huynh, susțin familia și prietenii lui Murekezi, acesta din urmă nu a participat în luptele din Ucraina. Și că s-a mutat în Ucraina în urmă cu aproximativ patru ani, stabilindu-se la Herson din 2020.

Tânărul s-a născut în Rwanda

Totodată, Suedi Murekezi i-a spus fratelui său la telefon că a fost acuzat în mod fals că ar fi participat la proteste pro-ucrainene.

Murekezi s-a născut în Rwanda, dar a fugit din țară împreună cu familia sa după genocidul din 1994, emigrând în statul american Minnesota. Conform aceleiași surse, bărbatul a început să viziteze Ucraina în 2017, din rațiuni de afaceri, stabilindu-se permanent în această țară în urmă cu doi ani.

YouTube video player

 

Ultimele stiri

  • ULTIMA ORĂ. Au fost găsite trupurile a doi dintre cei trei tineri de origine română dispăruţi în apele râului Natisone, din Italia
  • UE cere prioritate zero pentru eoliene la intrarea în sistem. Celelalte capacități trebuie închise
  • Izmenele deontologelii trebuie înlocuite cu chiloții de mall
  • Caz înfiorător în Dolj! Un copil în vârstă de 13 ani a murit înecat. Poliţia a deschis un dosar penal
  • Accident grav: au fost implicate un autoturism şi un autobuz. Șase persoane, duse la spital
  • Cel mai mare criminal în serie din istoria Canadei, Robert Pickton, a murit. Fusese atacat în închisoare
  • ÎPS Teodosie: Orice atac de panică „însemnează o împuţinare de suflet”/ Ce spune Arhiepiscopul despre „patima” statului la telefon
  • O mașină a luat foc pe Autostrada București-Pitești. Care a fost cauza izbucnirii incendiului
  • Horoscop 2 iunie 2024. Primiţi nişte veşti importante
  • Burduja, despre întâlnirea cu Iohannis, de la Cotroceni: „Nu este o chestiune neobişnuită” – VIDEO
  • Exit mobile version