AcasăȘTIRI EXTERNEUcraina schimbă paradigma, în război: trece la contraofensivă! Zelenski a ordonat evacuări!

Ucraina schimbă paradigma, în război: trece la contraofensivă! Zelenski a ordonat evacuări!

Ucraina EVACUEAZĂ locuitorii din Doneţk. Ce formulare vor semna cei care insistă să rămână

Ucraineii de la conducerea ţării au cerut populaţiei care se află în continuare în zonele ocupate de trupele ruse în regiunile Herson şi Zaporojie (sudul Ucrainei) să părăsească de urgenţă aceste teritorii pentru a nu fi afectată de contraofensiva pe care Kievul intenţionează să o lanseze pentru a le recuceri.

În timp ce Ucraina susține că a câștigat teren în sud, la nord de Sloviansk se duc lupte grele, un sat cheie din zonă fiind capturat de ruși.

Herson şi Zaporojie, parţial ocupate de ruşi

Vicepremierul ucrainean pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate, Irina Vereşciuk, i-a îndemnat pe locuitorii din zonele capturate de trupele Moscovei să se evacueze cât mai curând posibil cu orice mijloace disponibile în legătură cu o preconizată contraofensivă.

Vereşciuk a lansat acest apel către populaţie în timpul unui program informativ maraton difuzat zilnic de toate televiziunile ucrainene, potrivit agenţiilor de presă locale. Regiunile Herson şi Zaporojie, unde se află cea mai mare centrală nucleară din Europa, au fost parţial ocupate de forţele ruse la scurt timp după începerea invaziei Rusiei în Ucraina la 24 februarie.

Ruşii şi-au pus deja conducători acolo

Nu ştiu în ce interval de timp va fi (contraofensiva, n. red.). Dar ştiu sigur că nu ar trebui să existe femei şi copii acolo.

Este necesar ca oamenii să fie evacuaţi pentru ca forţele armate să nu pună în pericol populaţia civilă în timpul operaţiunilor. Lansăm un apel către cetăţeni să plece în orice direcţie, inclusiv prin Crimeea ocupată”, a declarat Vereşciuk.

Consiliul regional din Herson a făcut apel, de asemenea, la părăsirea teritoriului capturat de ruşi. Cei care nu pot să părăseasc regiunea sunt sfătuiţi să se ascundă în adăposturi şi să-şi facă stocuri de apă şi hrană.

author avatar
Andrei Ștefan
694 afisari

5 COMENTARII

  1. ei au o armata facuta zdrente si vor s-o mai si faca praf cel putin 50% vor pieri in atac! daca nu e propaganda atunci nea ,,jelinski” va sfarsi linsat de ai lui!

  2. Ca sa declanseze o ofensiva in regiunile vizate, Zaporojie si Herson, Armata Ucrainei trebuie sa organizeze concentrari mari de forte si mijloace in acele zone, capabile pregateasca lupta si sa treaca la asalt. Preluarea oraselor Herson si Zaporojie necesita un efort considerabil. Pana acum loviturile rusilor au fost in mare parte precise si devastatoare pentru depozitele de armament si munitie, pentru fortele si mijloacele nedispersate.
    Rusia este o forta in domeniul spatial si, cu siguranta ca satelitii sai scaneaza minut cu minut, ziua si noaptea teritoriul Ucrainei, asa ca oricand Armata Rusiei dispune de informatii despre orice deplasare si concentrare de forte. Sa nu mai vorbim de chinezi prietenii lor care au 3 cosmonauti pe statia lor spatiala, care cu siguranta supravegheaza si Ucraina Deasemenea, dupa cum s-a vazut, Rusia dispune de mijloace de lovire, atat rachete precise cat si de aviatie capabile sa nimiceasca fortele de pe caile de comunicatii sau aflate in raioane. Si, Ucraina nu detine suprematia spatiului sau aerian.
    Asa ca, daca rusii detecteaza deplasari masive sau concentrari de forte acolo, nu vor ezita sa loveasca atunci cand o vor considera oportun.
    Prin urmare, trecerea la o ofensiva in acele zone va fi foarte dificila, daca nu imposibila, chiar daca rusii nu au o forta deosebita acolo.

  3. Securiștii teroriști vor să dea proiect de lege să se întoarcă românii din Diaspora în 15 zile în țară pentru pregătire militară!!?? Cine e nebun să vină să îi apere pe teroriștii sataniști și să își lase jobul, casa și ce și-a făcut afară?!! Ce fumează ăștia de debitează numai inepții ori satanistii nazisti consumă prea multe prafuri!! Nu o să vină nimeni normal la cap ca să apere pe sataniști ca carne de tun!!!

  4. Chiar ca sint niste securisti teroristi aceste gunoaie pe ale care conduc RO la ordinul Diavolului drogat si tranvestit

  5. Si Hitler a dat ordin de ofensiva, care trebuia sa-i scoată pe ruşi din Germania, cu câteva zile înainte de a se sinucide. La fel si actorașul nu vede realitatea câmpului de lupta si mai ales capacitatea armatei ucrainiene de a înfăptui acest ordin. Numai mintea sa înfierbântată , care vede armate iluzorii, sprijin armat direct al vestului, iluzoriu si el, la fel cum iluzorie este si dorința ucrainenilor pentru a continua lupta, poate crede ca va avea loc o asemenea operație militara. Individul ia dorințele sale fantastice drept realitate, fiind obișnuit cu ficțiunea din filmele , de doi bani, poate exista si in cazul uni război adevărat

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger