Cauta

Elicopter prăbușit în apropiere de Kiev, cel puțin 18 morți. Ministrul ucrainean de Interne, printre victime – VIDEO

Elicopter prăbușit în apropiere de Kiev, 16 morți. Ministrul ucrainean de Interne, printre victime - VIDEO / Foto: printscreen

Cel puțin 18 persoane, inclusiv ministrul de Interne al Ucrainei, Denis Monastirski, și doi copii, au fost ucise miercuri, într-un accident de elicopter în apropiere de Kiev, a anunțat poliția de stat.

„În orașul Brovari – situat în suburbiile estice ale Kievului – un elicopter s-a prăbușit în apropierea unei grădinițe și a unei clădiri rezidențiale”, a declarat pe Telegram adjunctul șefului administrației prezidențiale, Kirilo Timoșenko, adăugând că „ambulanțe, poliție și pompieri intervin la locul accidentului”.

Aparatul s-a prăbușit la est de Kiev

 

Accidentul a provocat moartea a 18 persoane, printre care doi copii și ministrul ucrainean de Interne, Denis Monastirski (42 de ani) , primul său adjunct, Ievgheni Ienin (42 de ani) și un alt oficial de rang înalt. Monastirski, care a fost responsabil pentru poliție și securitate în interiorul Ucrainei, a fost numit în 2021 de către președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Nouă dintre persoanele ucise se aflau în elicopter. 22 de răniți, dintre care zece copii, au fost spitalizați, a precizat poliția.

„În momentul tragediei, copiii și angajații instituției se aflau în grădiniță”, a declarat guvernatorul regiunii, Oleksiï Kouleba, pe Telegram. O purtătoare de cuvânt a poliției ucrainene din regiunea Kiev, citată de televiziunea de stat Suspilné, a declarat că „un incendiu a izbucnit” în momentul accidentului.

Accidentul a avut loc în Brovari, un oraș cu aproximativ 100.000 de locuitori de la periferia estică a capitalei Kiev. Nu au existat informații imediate cu privire la cauza accidentului. Elicopterul care s-a prăbușit aparținea serviciului de urgență de stat al Ministerului de Interne, potrivit unui purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene.

 

Ultimele stiri

  • Europenii au mai mult timp, iar americanii mai mulți bani
  • De ce vrea Macron să dea bombe nucleare Uniunii Europene
  • Țeapă sub nasul inspectorilor ANAF. Firmele și-au șters, din pix, taxele și impozitele
  • VIDEO. Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis mai devreme ca de obicei
  • Becali și ai lui își bagă iar nasul în oala Stelei. Pițurcă și Tudorel Stoica, reacție imediată: „Să-și vadă de echipa lui”
  • Alertă în Capitală. Fată de 13 ani, de cetăţenie străină, căzută de la etaj/Adolescenta, dusă la spital
  • Cazul femeii tranșate: Cum NU A FĂCUT NIMIC comisarul șef de nota 1
  • Ucrainenii nu mai au opțiuni pe câmpul de luptă. Un colaps iminent?
  • Campania Kremlinului împotriva rușilor care luptă alături de Ucraina
  • De 1 Mai, pe Litoral, unii turiști fac insolație noaptea
  • Exit mobile version