Cauta

Directorul CIA: „Prietenia Rusia-China nu este total fără limite” / Războiul din Ucraina și neliniștile lui Xi Jinping

Directorul CIA: „Prietenia Rusia-China nu este total fără limite” / Războiul din Ucraina și neliniștile lui Xi Jinping / Foto: printscreen

Directorul CIA, William Burns, a declarat joi că agenția de informații americană crede că președintele chinez Xi Jinping a fost oarecum dezmeticit de războiul din Ucraina, dar că ar fi o greșeală să fie subestimat angajamentul Beijingului și al Moscovei față de parteneriatul comun al celor două țări.

 

China, care a semnat anul trecut un parteneriat „fără limite” cu Rusia, s-a abținut să condamne invazia acesteia în Ucraina, chiar dacă țările occidentale, în frunte cu SUA, au impus sancțiuni radicale împotriva Moscovei.

Următoarele șase luni, „critice” pentru Ucraina

Dar Burns, care a vizitat recent Ucraina pentru a se întâlni cu președintele țării, a declarat că Xi Jinping a fost probabil surprins și neliniștit de ceea ce a descris ca fiind performanța slabă a armatei ruse. Directorul CIA a adăugat că prietenia dintre Rusia și China nu este în totalitate fără limite, informează Zone Bourse.

Vorbind despre invazia Moscovei, Burns a declarat că următoarele șase luni vor fi „critice” pentru Ucraina, unde armata lui Vladimir Putin a realizat câștiguri treptate în ultimele săptămâni.

William Burns, vorbind la un eveniment de politică externă la Universitatea Georgetown din Washington, D.C., a mai spus că Xi Jinping păstrează ambiții serioase asupra Taiwanului și a avertizat că un conflict asupra națiunii insulare ar fi „profund nefericit” pentru toate părțile implicate.

Burns a vorbit și despre problemele din Orientul Mijlociu. El a declarat că guvernul din Iran este din ce în ce mai destabilizat de afacerile interne ale țării, citând curajul a ceea ce a descris ca fiind femeile iraniene „sătule” de regimul de la Teheran.

El s-a declarat, de asemenea, îngrijorat de perspectivele unei noi violențe între israelieni și palestinieni.

Ultimele stiri

  • Mişcare surprinzătoare a lui Donald Trump în procesul cu Stormy Daniels. Juraţii vor începe deliberările
  • Cu ce sumă mai rămâne din pensie Gheorghe Dincă, „monstrul” din Caracal, după ce i s-a pus poprire pentru despăgubiri către familiile victimelor
  • Veşti dezastruoase pentru 1 milion de pensionari români. Tocmai când se pregăteau să primească „lefurile” mărite, de la 1 septembrie 2024
  • Ce beneficii pentru sănătate au cireșele, fructele delicioase care au apărut deja pe tarabe
  • Se prăbuşeşte economia României? Incompetenţa Guvernului duce la „un război în societate, între patroni şi salariaţi”!
  • Ciucă pune piciorul în prag: Nu voi permite și nu voi aproba nicio măsură care să nu fie acoperită de buget
  • Ciolacu anunță majorări salariale de 10%. Angajații care ar urma să primească mai mulți bani
  • Ce au spus părinţii tinerilor ucişi de şoferul drogat la „2 Mai” după ce Ancuța Popoviciu nu va mai judeca dosarul. Reacţie şi de la Alina Gorghiu
  • Poza Zilei
  • Horoscop 22 mai 2024 – Veți avea vești minunate despre un subiect
  • Exit mobile version