Cauta

Dependența de gazul Rusiei. Ministrul Economiei: „Să o spunem pe șleau, vor fi cel puțin două ierni stresante”

Dependența de gazul Rusiei. Ministrul Economiei: „Să o spunem pe șleau, vor fi cel puțin două ierni stresante” / Foto: printscreen

Autoritatea de reglementare în domeniul energiei din Germania a confirmat dificultățile de aprovizionare ale țării, deoarece aceasta este puternic dependentă de gazul rusesc, ale cărui livrări sunt în scădere.

Germania, care se confruntă cu o scădere a livrărilor de gaze rusești, riscă să rateze obiectivul stabilit de guvernul lui Olaf Scholz pentru umplerea rezervoarelor sale de gaze, a avertizat joi (18 august) autoritatea federală de reglementare.

„Nu vorbim de o iarnă, ci de cel puțin două”

„Nu mă aștept să atingem următoarele obiective de stocare la fel de repede ca la primul”, a declarat Klaus Müller, șeful autorității germane de reglementare în domeniul energiei, pentru site-ul T-online. „În toate scenariile noastre, nu vom reuși să atingem un nivel mediu de umplere de 95% până la 1 noiembrie”, a adăugat el. „Nu vom putea face acest lucru deoarece unele depozite au pornit de la un nivel foarte scăzut de umplere”, a precizat Klaus Müller.

Confruntat cu riscul unei penurii, ministrul Economiei, ecologistul Robert Habeck, a stabilit în iulie o serie de obiective pentru ca stocurile de gaz să ajungă la 95% până la 1 noiembrie, înainte de începerea iernii. Rezervele de gaz ale Germaniei se aflau la aproximativ 65% din capacitate la momentul respectiv, scrie Boursorama.

La sfârșitul săptămânii trecute, au fost pline în proporție de 75%, cu două săptămâni mai devreme decât era prevăzut. Dar atingerea obiectivelor viitoare va fi dificilă și va necesita în continuare economii semnificative de energie în anii următori. „Nu vorbim de o iarnă, ci de cel puțin două. Iar a doua iarnă ar putea fi și mai dificilă”, a avertizat Klauss Müller. „Trebuie să economisim multă benzină pentru cel puțin încă un an. Să o spunem pe șleau: vor fi cel puțin două ierni stresante. În unele regiuni se pot aștepta penurii în timpul iernii”, a adăugat el.

Germania este puternic dependentă de gazul rusesc și a înregistrat o scădere bruscă a livrărilor de când a început războiul din Ucraina. În iulie, fluxurile de gaz au scăzut la 20% din capacitatea principalei conducte Nord Stream 1, iar UE a acuzat Moscova că folosește energia ca pe o „armă” în acest conflict. Se preconizează că facturile la energie ale gospodăriilor vor crește în această iarnă, iar penuria de energie va afecta zone întregi din industria germană.

Ultimele stiri

  • S-a dat drumu’ la bombardieri! Niciun sezon estival fără teribilişti blocaţi cu bolizii în nisip, la mare, la Eforie Nord. Ce amendă a primit (VIDEO)
  • Emoţii şi în Armenia! Elicopterul care îl transporta pe premierul Nikol Paşinian, aterizare de urgenţă
  • Circ la Cernavodă! Primarul ar fi fost bătut în plină stradă de un preot și de o femeie (VIDEO)
  • Reacţia lui Marcel Ciolacu în dosarul Coldea – Dumbravă: „Partidul principal al penalilor a devenit USR”
  • Val de companii străine care deschid afaceri în România, atrase de măsurile și investițiile susținute de PSD
  • Nicușor Dan recunoaște că e incapabil să rezolve problemele din Capitală. Traficul și apa caldă, peste alte două mandate
  • Incident aviatic cu un avion Tarom. Aeronava s-a întors pe aeroportul din Paris!
  • România se implică puternic pe front. Decizia cu efect direct asupra tancurilor Abrams ne poate transforma într-o ţintă
  • Cum se apără Florian Coldea după ce a dat 15 ore „cu subsemnatul” la DNA. Fostul general SRI, plasat sub control judiciar!
  • Horoscop – sâmbătă, 25 mai 2024. Toate zodiile au parte de schimbări în bine, dar sub aspecte diferite
  • Exit mobile version