AcasăȘTIRI EXTERNERusia închide robinetul de gaze! Livrările de gaz prin Nord Stream 1,...

Rusia închide robinetul de gaze! Livrările de gaz prin Nord Stream 1, reduse drastic

gazeRusia închide robinetul de gaze! Livrările de gaz prin Nord Stream 1, reduse drastic

Gazprom a anunțat că va reduce din nou livrările de gaz prin conducta Nord Stream 1 pentru „reparații”, până la jumătate din fluxul actual, care oricum reprezintă 40% din capacitatea de transport a gazoductului.

Anunțul vine în aceeași zi în care Kremlinul declara că Rusia „nu este interesată” să oprească livrările de gaze către Europa și că, din contră, este un furnizor „responsabil”.

Nord Stream 1 va funcționa la doar 20% din capacitate

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, l-a acuzat pe preşedintele rus Vladimir Putin că face un „joc duplicitar” în legătură cu reducerea livrărilor de gaz prin conducta Nord Stream 1.

Gigantul rus Gazprom a anunțat luni că va reduce livrările zilnice prin conducta Nord Stream 1 pipeline la 33 de milioane de metri cubi, începând de miercuri. Acest volum înseamnă 20% din capacitatea de transport a gazoductului, potrivit Politico.

Gazprom oprește o altă turbină din conducta Nord Stream 1

Gazprom declară că va reduce capacitatea la stația de compresie Portovaia din Rusia. Compania rusă susține că oprește încă o turbină din cauza „condiției tehnice a motorului”.

Fluxul actual de gaze transportat de gazoduct reprezintă 40% din capacitatea Nord Stream 1, care pornește de la nord de Sankt Petersburg, în Rusia, și se termină la stația de lângă orașul german Greifswald, pe coasta Mării Baltice.

Capacitatea de transport a Nord Stream 1 este de peste 160 de milioane de metri cubi de gaz pe zi.

author avatar
Andreea Vlad
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger