AcasăSOCIALUE și-a redus la jumătate depedența de gazul rusesc

UE și-a redus la jumătate depedența de gazul rusesc

Uniunea Europeană și-a redus la jumătate dependența de gazul rusesc, cumpărând de la alți furnizori, dar nu poate merge mai departe fără a-și reduce consumul de energie, a declarat Josep Borell, șeful diplomației europene.

Concret, livrările din Rusia reprezintă în prezent doar 20% din importurile de gaze ale Europei, față de 40% înainte de începerea războiului din Ucraina.

Blocul comunitar a compensat parțial reducerile Gazprom prin cumpărarea mai multor gaze naturale lichefiate (GNL), de exemplu din SUA, care sosesc pe nave și care reprezintă în prezent 37% din importuri, față de 19% anterior.

Institutul American al Petrolului a declarat că, în iunie, SUA a trimis în Europa mai mult gaz decât a livrat Rusia prin conducte, o premieră care „ar fi fost de neconceput în urmă cu câțiva ani”.

Cu toate acestea, nu toate țările pot importa GNL direct, deoarece nu au ieșire la mare sau nu dispun de instalațiile necesare.

Acordurile privind conductele cu Norvegia, Algeria și Azerbaidjan au ajutat, de asemenea, UE să își diversifice aprovizionarea, după ani de dependență puternică de Rusia, care a lăsat multe țări expuse în momentul izbucnirii războiului.

Dar Borell a avertizat că “pentru această iarnă UE se apropie de limitele gazului suplimentar pe care îl poate cumpăra din surse non-rusești”.

Nu există nicio certitudine despre cât de mult gaz va primi Europa de la Rusia, care a redus drastic livrările către Germania prin conducta Nord Stream.

Președintele Comisiei UE, Ursula von der Leyen, a spus că blocul „trebuie să se pregătească pentru ce e mai rău”, deoarece Rusia a întrerupt deja parțial sau complet aprovizionarea mai multor state membre.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
229 afisari

3 COMENTARII

  1. O să o ducem infinit mai bine fără gazul de la ruși. Nouă nu ne trebuie nici apă caldă, nici căldură în casă, nici curent 24 de ore pe zi și nici mâncare preparată pe aragaz pentru că nouă ne plac lăcustele, greierii, gândacii de bucătărie și viermi în stare naturală pentru că sunt mai nutritivi. Dacă ne și vaccinăm devenim și mai rezistenți, și mai căliți, și mai deștepți. Au luat-o în barbă rușii că noi până acum importam gaz doar de dragul lui Putin. Hotărât lucru, Ukrhaina va câștiga astfel războiul cu Russia.

  2. Ce adunatura de babuini imbecili conduc EU, PAI CEASCA ERA STRATEG FATZA DE ASTIA

  3. ” în iunie, SUA a trimis în Europa mai mult gaz decât a livrat Rusia prin conducte, ”
    -pentru ca au fost probleme
    ca sa spunem asa.
    (nu se pot abtine sa nu trisheze,asta e)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger