Cauta

Deltacron. Cipru a descoperit o variantă Covid-19 care combină Delta și Omicron

Deltacron. Cipru a descoperit o variantă Covid-19 care combină Delta și Omicron

Potrivit unui profesor de biologie din Cipru, în această țară au fost identificate peste 20 de cazuri de co-infecții cu variantele Delta și Omicron ale Covid-19.

După Delta și Omicron, vine „Deltacron”? Potrivit oamenilor de știință ciprioți, cazuri de combinare a celor două variante au fost descoperite în țară, în ultimele zile.

25 de cazuri identificate

„În prezent există co-infecții Omicron și Delta și am găsit această nouă tulpină, o combinație a celor două”, a declarat vineri dr. Leondios Kostrikis, profesor de biologie la Universitatea din Cipru, în comentarii raportate de Bloomberg.

Au fost identificate în total 25 de cazuri ale acestei variante. Potrivit Cyprus Mail, 11 din cele 25 de probe prelevate au fost de la persoane internate.

„Frecvența mutațiilor a fost mai mare la cei spitalizați, ceea ce ar putea însemna că există o corelație între Deltacron și spitalizări”, a spus dr. Kostrikis.

Cu toate acestea, nu există nici un indiciu pentru moment că această nouă tulpină va fi mai periculoasă”.

Vom vedea pe viitor dacă este mai patologică sau mai contagioasă”, a calificat biologul, estimând că varianta Omicron, implantată acum pe toate continentele, ar putea înlocui în mare măsură această nouă tulpină din cauza contagiozității sale.

Ministrul cipriot al Sănătății, care urmează să susțină o conferință de presă pe acest subiect în zilele următoare, rămâne și el calm.

„Descoperirile revoluționare ale echipei dr. Kostrikis ne fac mândri de oamenii noștri de știință”, preferă să sublinieze el. „Această cercetare plasează Ciprul pe harta internațională în materie de sănătate”.

Ultimele stiri

  • Horoscop – sâmbătă, 18 mai 2024. Nativii care trebuie să pună piciorul în prag şi să pretindă mai mult respect
  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Exit mobile version