AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Marea Britanie depășește pragul de 150.000 de morți

Covid-19. Marea Britanie depășește pragul de 150.000 de morți

Covid-19. Marea Britanie depășește pragul de 150.000 de morți

Marea Britanie a depășit, sâmbătă, 8 ianuarie, pragul simbolic de 150.000 de morți din cauza Covid-19, de la începutul pandemiei.

Este una dintre cele mai îndoliate țări din Europa. Regatul Unit a înregistrat, sâmbătă, 313 noi decese din cauza Covid-19, ducând la 150.057 numărul total de persoane care au murit de la începutul pandemiei în această țară.

„Coronavirusul ne-a făcut să plătim un preț teribil, iar astăzi numărul deceselor înregistrate a ajuns la 150.000”, a scris premierul Boris Johnson pe Twitter.

În câteva cuvinte, pe fond negru, într-un alt tweet, el a transmis un mesaj de condoleanțe, subliniind că „fiecare și toți” cei care au murit „rămân o pierdere profundă pentru familiile, prietenii și comunitățile afectate”.

Presiune imensă pe spitale

Numai Rusia are un număr mai mare de morți, de aproape 315.000.

Înregistrând de câteva săptămâni contaminări record din cauza variantei Omicron, Marea Britanie a trecut astfel de un prag simbolic al deceselor.

Contaminarile sunt însă în scădere de câteva zile: conform cifrelor publicate de guvern, sâmbată au fost înregistrate 146.390 de cazuri în 24 de ore.

Chiar dacă numărul persoanelor din spitale este pentru moment mai mic (18.454 persoane sâmbătă) decât în ​​valurile precedente, presiunea asupra sistemului de sănătate rămâne foarte puternică.

Potrivit serviciului de sănătate din Anglia, NHS England, peste 39.000 de absențe ale personalului spitalicesc, izolat pentru că a fost infectați cu Covid-19 sau caz contact, au fost înregistrate pe 2 ianuarie, adică cu 59% mai multe într-o săptămână și triplu față de începutul lunii decembrie.

Aceasta include peste 4.700 de absențe în Londra, care a fost epicentrul noului val de contaminări.

Vineri, guvernul britanic a anunțat că vor fi dislocați câteva sute de militari pentru a consolida spitalele și serviciile de ambulanță britanice pentru a atenua acest absenteism în creștere.

Aproximativ 1.800 de soldați sunt deja dislocați în Regatul Unit, în special în sprijinul efortului de vaccinare și al serviciilor de ambulanță, scrie France 24.

Pentru moment, premierul Boris Johnson a refuzat să impună noi restricții pentru a limita răspândirea virusului, pe lângă munca la distanță și purtarea măștii deja existente, concentrându-se pe screening și pe campania de vaccinare.

Acest lucru a făcut deja posibilă administrarea a două doze la 82% dintre cei peste 12 ani, iar de campania de rapel, desfășurată energic, au beneficiat 35 de milioane de persoane (aproximativ 60% dintre cei peste 12 ani).

 

author avatar
Tudor Borcea
193 afisari

1 COMENTARIU

  1. Să bage și „boost”-ul, să dubleze numărul de morți în următoarea lună. Repede-repede.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger