AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. În fața Omicron, Germania adoptă noi restricții sanitare

Covid-19. În fața Omicron, Germania adoptă noi restricții sanitare

Covid-19. În fața Omicron, Germania adoptă noi restricții sanitare

În timp ce răspândirea variantei Omicron multiplică numărul de infecții, Germania mizează pe o nouă rundă de restricții sanitare: țara va restricționa și mai mult accesul la restaurante și cafenele, dar va reduce timpii de carantină pentru a evita o posibilă paralizie a țării, a declarat vineri, 7 ianuarie, cancelarul Olaf Scholz.

„Nu pot exclude că va exista o creștere semnificativă a infecțiilor în viitorul apropiat” din cauza răspândirii rapide a variantei Omicron, a avertizat Scholz după o întâlnire cu liderii celor 16 landuri, asigurând că măsurile luate au fost cu siguranță „stricte, dar pragmatice”.

Masca FFP2, recomandată „cu tărie”

Începând cu 15 ianuarie cel târziu, clienții restaurantelor, cafenelelor și barurilor trebuie acum, pe lângă certificatul de vaccinare sau de vindecare, să prezinte un test de screening negativ pentru ziua respectivă. Dar persoanele care au primit deja o a treia doză vor fi scutite de testare.

Se vor reduce și timpii de carantină pentru pacienți și cazurile de contact pentru a nu risca paralizarea țării din cauza prea multor persoane plasate în izolare. Astfel, oricine intră în contact cu un pacient infectat nu va mai fi nevoit să se pună în carantină dacă a primit trei doze de vaccin, tocmai a fost vaccinat sau a contractat deja virusul. Pentru toți ceilalți, inclusiv pentru cei infectați, carantina, care a fost până acum de 14 zile, poate fi redusă la șapte zile la prezentarea unui test PCR negativ.

În plus, în toate magazinele și mijloacele de transport în comun, pe distanțe scurte sau lungi, purtarea măștii FFP2 este acum „recomandată cu tărie”, scrie AFP.

Vaccinarea obligatorie, subiect sensibil

Berlinul intenţionează să reacţioneze la valul de contaminare cu varianta Omicron, variantă care „va deveni în curând dominantă asupra întregului teritoriu” , potrivit cancelarului şi reprezentanţilor lansdurilor. Prima economie europeană a fost afectată în toamnă de o reluare virulentă a epidemiei legată de varianta Delta.

Cu toate acestea, numărul cazurilor noi a scăzut de la revenirea la multe restricții, înainte de a începe din nou să crească în ultimele zile.

În plus, noul guvern a anunțat la scurt timp după preluarea mandatului, la începutul lunii decembrie, că dorește introducă  rapid vaccinarea obligatorie, în timp ce 71,6% din totalul populației a primit două doze și 41,6% trei doze.

Niciun proiect de lege nu a fost încă formulat, dar Olaf Scholz și-a reiterat dorința ca acesta să fie decis rapid. Programată inițial pentru săptămâna viitoare, prima dezbatere a Bundestagului pe acest subiect delicat nu va avea loc în cele din urmă decât la sfârșitul lunii ianuarie. Potrivit grupului parlamentar al social-democraților (SPD), procesul legislativ ar trebui finalizat până la sfârșitul lunii martie.

Pe lângă caracterul obligatoriu, este și înființarea unui registru de vaccinare, centralizat de administrație, care pune o problemă într-o țară încă traumatizată de supravegherea în masă sub nazism și apoi în Germania de Est. Subiectul divizează astfel noua coaliție formată între SPD, ecologisti și liberali ai FDP pentru că aceștia din urmă sunt rezervați în fața vaccinării obligatorii, dorind să fie garanții „libertății individuale de conștiință”.

În plus, demonstrațiile, uneori cu izbucniri de violență, împotriva vaccinării obligatorii și a restricțiilor deja în vigoare, sunt din ce în ce mai numeroase în Germania.

author avatar
Tudor Borcea
273 afisari

2 COMENTARII

  1. Bai nazistule de Scholtz, bai tampitule, sa nu cumva sa faci de rusine pe predecesorul tau mare nazist in grad de hitlerist, pe celebrul pitikot de Adolf, ca se intoarce ala din mormant, unde by de way, se simte foarte bine, si iti da un cap in gura de zbori direkt in Iad, bai agariciule nazist imputit !! Tu crezi ca e asa de usor ca imparti iar Germania in mai multe enclave, si sa instaurezi Gulagul Digital Nazist-Globalist, pentru asta trebuie sa fii un diktator adevarat, si nu unul de karton ca tine, asa ca baga-ti mintile in cap, si capul taua ala mare si prost direkt in kurkubeul tau, si cand i-a venit la loc cei 3 neuroni functionali, il pui la loc !! Ha ha ha 🙂 Bai, de abia asteptam macelul din Occidentul ateu si decadent, o sa fie un spectacol din infern cum nu a fost si nu va mai fi vreo-data !! Fiti cu totii pe faza, sa aveti pregatit pop-korn-ul si netflix-ul, ca de restul se ocupa cei 2 nazisti imputiti, nea Scholtz germanul, si nea Nehimmler austriakul !! Sieg Heil, Sieg Heil, Nazi Scholtz Not Macht Frei 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger