Cauta

Cripto-miliardar la 29 de ani: vrea să-și doneze averea în timpul vieții

La mai puțin de trei ani de la înființare, platforma de schimb de criptomonede FTX, deținută  de antreprenorul Sam Bankman-Fried, tocmai a fost evaluată la 32 de miliarde de dolari, capitalizare apropiată de giganții Coinbase și Binance. 

Averea personală a lui Bankman-Fried este estimată la aproape 25 de miliarde de dolari de revista Forbes, făcându-l al 68-lea cel mai bogat om de pe planetă.

Tânărul șef, audiat de senatorii americani pentru a discuta despre reglementarea activelor digitale, a declarat pentru AFP că vrea să-și doneze bogăția unor ONG-uri implicate în programe de sănătate.

A mai practicat un soi de altruism, mai eficient: a fost unul dintre marii contributori ai campaniei prezidențiale a lui Joe Biden în 2020.

Fiu de academicieni și absolvent în Fizică  la prestigiosul Massachusetts Institute of Technology (MIT), Sam Bankman-Fried a lucrat ca broker pe Wall Street înainte de a trece, din 2017, către criptomonede.

Apoi observă variații semnificative de preț între diferitele platforme de schimb și profită de pe urma acestora prin cumpărarea și revânzarea activelor digitale la o frecvență foarte mare.

A  creat un fond de investiții în criptomonede, Alameda Research, și-a transferat operațiunile în Hong Kong, apoi a lansat acolo FTX împreună cu Gary Wang. O filială pentru clienții din SUA, FTX US, a fost deschisă în 2020.

Bankman-Fried locuiește acum în Bahamas, unde taxele sunt aproape zero și și-a mutat acolo sediul platformei sale. El își justifică locul de reședință spunând că este „una dintre puținele țări cu un regim complet privind acordarea de criptomonede”.

Succesul FTX a permis platformei să creeze parteneriate prestigioase, în special cu noua legendă a fotbalului american Tom Brady și soția sa, fostul model brazilian Gisele Bündchen.

Grupul a oferit, de asemenea, un insert publicitar pentru Super Bowl duminică, promițând premii în bitcoin spectatorilor care ghicesc ora exactă la care spotul va fi difuzat.

Pe Twitter, unde folosește pseudonimul-SBF, și în intervențiile sale media, Bankman-Fried susține un acces mai fluid la piața cripto pentru publicul larg, în special în Statele Unite, și un mecanism de reglementare pentru companiile de schimb.

Ultimele stiri

  • Are Ciolacu noutăți despre candidaturile la NATO? „Erdogan a făcut anunțul…”
  • Marcel Ciolacu, sensibilizat de situația din Gaza, după întâlnirea cu Erdogan
  • Premierul, despre faptul că românii vor merge cu buletinul în Turcia: „Un gest deosebit”
  • Ciolacu îl ridică în slăvi pe Erdogan: „Un lider cu viziune”
  • Alege ce citești
  • S.O.S la poarta AUR! Simion, scos din joc!
  • Baricada de la Inter reintră în actualitate ceva de speriat
  • Guvernul, făcut praf de economiști. Inflația va crește
  • Soarta criptomonedelor, la cheremul Americii?
  • Ministerul Energiei face jocul americanilor și îngroapă în datorii Nuclearelectrica
  • Exit mobile version