Cauta

Covid-19 revine. Germania își pune din nou masca pe figură

masca

Cine poartă mască în transportul public din Viena poate fi amendat. La ce sumă ajunge contravenția

Germanii vor fi obligați în curând să poarte măști de protecție în spațiile publice închise pentru a ajuta la combaterea următoarei răspândiri a Covid-19, dar nu se va reveni la lockdown, a declarat ministrul Justiției, Marco Buschmann.

Într-un interviu acordat ziarului național Morgen Post, Buschmann – membru al Partidului Liber Democrat din coaliția de guvernare din Germania, care este împotriva închiderilor – a declarat că, în timp ce valul de Covid-19 din timpul verii se aplatizează, guvernul pregătește un răspuns pentru un atac în toamnă și iarnă, pe care îl va prezenta parlamentului pentru aprobare legislativă în septembrie.

„Nu trebuie să imităm China”

Una dintre principalele măsuri de atenuare ar fi obligativitatea folosirii măștilor în spațiile publice închise. „Eficacitatea măștilor pentru persoanele aflate în interior este de necontestat”, a declarat Buschmann. „De aceea, o anumită formă de purtare a măștilor în interior va juca cu siguranță un rol în conceptul nostru. Lucrăm deja la cerințele privind măștile în transportul public local”.

Buschmann a declarat că coaliția a fost de acord cu faptul că închiderile de școli nu mai sunt măsuri adecvate în al treilea an de pandemie și că țara ar imita „condițiile din China” dacă „ar închide cu nepăsare oamenii acasă” sau ar bloca viața publică.

„Efectele psihice și socio-psihologice ridicate, ca să nu mai vorbim de consecințele asupra educației tinerilor, le consider inacceptabile”, a declarat Buschmann. O piatră de moară a fost pusă în jurul gâtului unei întregi generații de elevi și studenți”, a adăugat el, scrie Politico.

Buschmann, care s-a îmbolnăvit de Covid-19 în această săptămână, a declarat că dorește, de asemenea, ca autoritățile să ridice miza pe colectarea de date mai multe și mai bune despre modul în care evoluează pandemia. Acest lucru ar include efectuarea de teste pe ape reziduale pentru a prezice valurile de infecție. „Este intolerabil că trebuie să speculăm”, a spus el. „Datele oarbe trebuie să ia sfârșit”.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version