Cauta

Ce se va întâmpla când regele Charles al III-lea moare? Au început deja pregătirile pentru Operațiunea Menai Bridge

regele charles

Regele Charles, prima vizită în România de când a devenit monarh. Vineri se întâlnește cu președintele Iohannis

Luni a avut loc înmormântarea de stat a Reginei Elisabeta a II-a, după 12 zile de la decesul acesteia, catalogată drept una dintre cele mai mari evenimente ceremoniale din istoria modernă a Marii Britanii.

După moartea monarhului, pe 8 septembrie, regele Charles al III-lea, în vârstă de 73 de ani, a preluat tronul, schimbând în acest proces linia de succesiune a Familiei Regale.

Regina Elisabeta a II-a, înmormântată luni, 19 septembrie, la Londra

Noul rege a anunțat apoi 17 zile de doliu național, o perioadă marcată de tulburări majore în Marea Britanie, deoarece națiunea se adaptează la pierderea unei părți uriașe a identității sale.

După moartea reginei Elisabeta a II-a a fost declanșată Operațiunea London Bridge, pregătită de autoritățile britanice de zeci de ani. Acest proces va începe din nou în cazul morții regelui Charles, un eveniment secret cunoscut sub numele de Operațiunea Menai Bridge.

Ce este Operațiunea Menai Bridge?

Autoritățile britanice au deja planuri pentru primele zile și săptămâni după moartea noului rege. De fapt, pregătirile pentru acest scenariu vor începe încă de pe 21 septembrie, potrivit fostului ofițer de securitate regală Simon Morgan, citat de Daily Star.

„Din păcate, începând de mâine dimineață (miercuri, 21 septembrie) vor începe pregătirile pentru Operațiunea Menai Bridge. Chiar regele a spus în momentul proclamării că va duce acest rol cât timp va fi în viață. Are 73 de ani și trebuie să te gândești la asta. Și începând cu poliția, trebuie să începem pregătirile pentru viitor”, a declarat Simon Morgan.

Ce se întâmplă când regele Charles al III-lea moare?

Când Regele Charles al III-lea va deceda, prințul William va fi automat proclamat noul rege. Este posibil și ca Charles al III-lea să abdice de la tron, notează jurnaliștii britanici, însă cel mai probabil acesta va rămâne rege până în ultima zi a vieții, la fel ca mama sa.

Regatul Unit ar fi aruncat din nou într-o perioadă de doliu național și ar urma o nouă serie de schimbări – de la bani, la ștampilele oficiale, steaguri și însemnele regale, cum se întâmplă acum, după moartea reginei Elisabeta a II-a.

Iar după ce prințul William va fi proclamat rege, fiul său cel mare, prințul George, în vârstă de 9 ani, va deveni al doilea în linia de succesiune la tron și va prelua probabil titlul de Prinț de Wales, așa cum cum s-a întâmplat în cazul tatălui său.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • CLANUL magistrați, interlopi, politicieni!
  • Englezii s-au săturat de VAR și votează pentru eliminarea lui din fotbal!
  • Răzvan Lucescu a cucerit Atena!
  • Deputații pun la colț Comisia Europeană. Captarea CO2 pune în pericol așezările umane
  • Economia internetului, amenințată de inteligența artificială
  • Centrele de date: Big Tech pune la bătaie miliarde de dolari
  • Ne-am aranjat. MApN vrea să plătească în avans armamentul și să renunțe la orice fel de garanții
  • România, hub logistic regional: direcție cheie asumată de Guvernul Ciolacu
  • JO 2024: lamele de scrimă ale campionilor sunt făurite manual. Meseria “atipică”
  • Exit mobile version