Cauta

Ce se întâmplă dacă Putin continuă războiul / Ce-i așteaptă pe 90% din ucraineni

Ce se întâmplă dacă Putin continuă războiul / Ce-i așteaptă pe 90% din ucraineni

Nouă din zece ucraineni s-ar putea confrunta cu sărăcia în următoarele 12 luni, iar țara ar putea fi dată înapoi cu aproape două decenii în ceea ce privește progresul economic, dacă invazia Rusiei continuă, potrivit previziunilor ONU.

Primele date publicate miercuri de Programul ONU pentru Dezvoltare (PNUD) estimează că, dacă războiul președintelui Vladimir Putin din Ucraina devine „prelungit”, aproape o treime din cetățenii țării ar cădea sub pragul sărăciei, iar alți 62% s-ar confrunta cu un „ risc serios” în această privință.

Mii de morți, milioane de refugiați

De asemenea, se estimează că 18 ani de progres socio-economic ar fi anulați. Cele trei săptămâni de război din Ucraina s-au soldat până acum cu peste 1.700 de victime civile, au împins peste 3 milioane de refugiați peste granițele țării și au distrus infrastructură în valoare de aproximativ 100 de miliarde de dolari, potrivit estimărilor guvernului ucrainean, scrie Politico.

Un raport al UNICEF de marți a estimat, de asemenea, că conflictul a creat un nou copil refugiat aproape la fiecare secundă.

„În timp ce nevoia de asistență umanitară imediată pentru ucraineni este de cea mai mare importanță, efectele acute asupra dezvoltării ale unui război prelungit devin acum mai evidente”, a spus administratorul PNUD Achim Steiner, adăugând că „mai este timp pentru a opri această traiectorie sumbră”.

PNUD a recomandat asistență în numerar pe scară largă pentru a ajuta la atenuarea acestei creșteri a nivelului sărăciei. De asemenea, a cerut altor țări să ajute la finanțarea unui „venit temporar de bază” zilnic pentru ucraineni și a spus că donarea a 250 de milioane de dolari pe lună țării ar putea împiedica 2,6 milioane de oameni să ajungă în sărăcie.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version