AcasăȘTIRI EXTERNEManfred Weber: „Rusia primește zilnic peste 600 milioane de euro din Europa”

Manfred Weber: „Rusia primește zilnic peste 600 milioane de euro din Europa”

rusiaManfred Weber: „Rusia primește zilnic peste 600 milioane de euro din Europa”

Plătim Rusiei peste 600 de milioane de euro în fiecare zi, ca țări europene, pentru a finanța cererea noastră de energie. Declarația a fost făcută de Manfred Weber, președintele Grupului Partidului Popular European.

Acesta este de părere că ar trebui luată în considerare oprirea livrărilor de cărbune și petrol din Rusia, deoarece „acestea sunt simplu de găsit pe piața globală”.

Weber consideră că sancțiunile Occidentului împotriva Rusiei, după ce a invadat Ucraina, sunt puternice, iar rușii simt deja consecințele. Or, acesta spune că nu valoarea rublei sau faptul că bursa de la Moscova s-a prăbușit ar trebui să ne intereseze, ci problema energiei.

„Plătim Rusiei peste 600 de milioane de euro în fiecare zi, ca țări europene, pentru a finanța cererea noastră de energie. Şi aceasta este întrebarea cheie pentru noi. Eu însumi sunt de părere că cel puțin ar trebui să luăm în considerare oprirea livrărilor de cărbune și petrol din Rusia, deoarece acestea sunt simplu de găsit pe piața globală, la fel, și surse alternative care să răspundă necesităților noastre. Așadar, să facem acest lucru cel puțin în cazul cărbunelui și petrolului, să nu mai cheltuim atât de mulți bani pentru Rusia.”, a declarat politicianul la Digi 24.

Prețurile la energie vor exploda în Europa

Uniunea Europeană se va confruntă cu o explozie a preţurilor la energie în urma sancţiunilor impuse Moscovei în legătură cu evenimentele din Ucraina, a avertizat sâmbătă un oficial din Ministerul de Externe rus citat de agenţia independentă de presă rusă Interfax

Potrivit sursei citate, Nikolai Kobrineţ a spus că Rusia este un furnizor de încredere de energie, dar pregătită pentru o confruntare dură în sector dacă este necesar. oficialul nu a oferit detalii despre ce confruntare ar putea implica. Acesta a mai declarat că situaţia de pe pieţele globale de energie va conduce UE să plătească de cel puţin trei ori mai mult pentru petrol, gaze şi electricitate, informează Reuters.

author avatar
Andreea Vlad
424 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger