Cauta

RAPORT INCENDIAR: în caz de război, China ar ocupa Taiwanul în 48 de ore! Planul unui atac-fulger lansat de armata lui Xi Jinping

china

Cât ar rezista Taiwanul la o invazie. Ce a învățat Beijingul din greșelile lui Putin / Atac fulger al armatei chineze

China ar putea cuceri Taiwanul într-un atac „fulger” de 48 de ore după ce a urmărit greșelile lui Putin, arată rapoartele experților.

Taiwanul este un stat autonom, deși Beijingul consideră că este o provincie separatistă cu care se va uni în cele din urmă. Tensiunile legate de statutul său internațional au fost aprinse săptămâna trecută când președinta Camerei Reprezentanților, democrata Nancy Pelosi, a vizitat Taipei.

Taiwanul, cucerit în 48 de ore

Acest lucru a determinat o serie de exerciții militare efectuate de armata chineză la ordinul Beijingului, exerciții care vor continua și luni, 8 august, potrivit express.co.uk.

Ministrul chinez de externe Wang Yi a insistat că Nancy Pelosi „încălca suveranitatea Chinei sub pretextul așa-zisei democrații”.

Pe măsură ce tensiunile continuă să crească, oficialii au avertizat acum că Xi Jinping ar putea plănui să ia Taiwanul mai repede decât ar putea răspunde Occidentul.

Surse diplomatice au declarat pentru The Telegraph că Beijingul ar putea lansa o „ofensivă fulgerătoare de 48 de ore” împotriva insulei.

Armata chineză efectuează exerciţii de simulare a unui atac

Liderul chinez a învățat din „operațiunea militară specială” din Ucraina că Occidentului i-a luat cel puțin două zile să răspundă și că această perioadă oferă „fereastra crucială de timp în care se pot obține câștiguri ireversibile”.

Dar, având în vedere că sancțiunile împotriva Rusiei afectează deja națiunile occidentale și cu miliarde deja trimise în Ucraina sub formă de armamanet, există numeroase întrebări despre cum ar putea arăta sprijinul Occidentului pentru Taipei.

Diferiți diplomați sunt de părere că este puțin probabil să aibă loc orice formă de invazie în lunile imediat următoare. Sidharth Kaushal de la think tank-ul RUSI a remarcat că „PLA [adică „Armata de Eliberare a Poporului” din China] este încă o forță în evoluție”.

El a adăugat că forța va avea nevoie de timp pentru a se pregăti pentru o astfel de acțiune, având în vedere „posibilitatea realistă de război cu SUA” în urma unei invazii.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version