AcasăȘTIRI EXTERNECaptură record de 4,1 tone de cocaină în Oceanul Pacific (FOTO/VIDEO)

Captură record de 4,1 tone de cocaină în Oceanul Pacific (FOTO/VIDEO)

Captură record de 4,1 tone de cocaină în Oceanul Pacific (FOTO/VIDEO)

Forțele navale din El Salvador au făcut o captură record de 4,1 tone de cocaină în apele Oceanului Pacific.

În cadrul operațiunii, cinci columbieni și doi ecuadorieni, care transportau drogul cu două nave semi-submersibile, au fost arestați, a declarat presedintele acestei țări din America Centrală, Nayib Bukele.

Membrii Forțelor Navale au confiscat „4,1 tone de cocaină în valoare de aproximativ 103.900.000 de dolari”, a declarat șeful statului pe contul său de Twitter. Potrivit președintelui, acesta este „cea mai mare captură de droguri” efectuată în cadrul Planului de control teritorial pentru strategia de securitate și combatere a criminalității a guvernului său.

2,5 tone de cocaină în noiembrie

Pandemia Covid-19 îi obligă pe traficanți să-și schimbe rutele de aprovizionare și transport pe plan maritime.

La 20 noiembrie, autoritățile salvadoriene au confiscat 2,5 tone de cocaină în valoare de 62,5 milioane de dolari, tot în timpul unei operațiuni în Oceanul Pacific. Patru ecuadorieni, trei mexicani și doi columbieni au fost arestați cu această ocazie.

Vinerea trecută, în Hong Kong, poliția a efectuat la rândul ei o captură record de 1,3 tone de ketamină. Marfa valorează mai mult de 100 de milioane de dolari (840 de milioane de dolari Hong Kong), potrivit poliției locale. Aceasta este cea mai mare captură a acestui drog din teritoriu. Trei bărbați din Hong Kong și un indian, cu vârsea cuprinse între 32 și 47 de ani, au fost arestați și plasați în detenție.

author avatar
Tudor Borcea
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger