Cauta

Biolaboratoarele SUA, „amenințare mortală” / Anunț de ultimă oră făcut de Moscova

Biolaboratoarele SUA, „amenințare mortală” / Anunț de ultimă oră făcut de Moscova

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, avertizează că biolaboratoarele  SUA reprezintă o amenințare mortală pentru un număr mare de oameni.

Potrivit lui Serghei Lavrov, faptele descoperite arată „amploarea colosală a activității ilegitime” a SUA de a-și răspândi laboratoarele biologice militare în întreaga lume.

Activitatea laboratoarelor biologice americane este plină de pericole  pentru un număr imens de civili, a declarat ministrul de Externe Serghei Lavrov, într-o conferință de presă, după discuții cu omologul său iranian Hossein Amir-Abdollahian, scrie Tass.

„Sute de laboratoare, 30 doar în Ucraina”

„Sunt încrezător că comunitatea globală și-a dat seama pe deplin și trebuie încă să realizeze pe deplin inadmisibilitatea unor astfel de activități, care sunt de fapt pline de amenințări mortale la adresa unui număr imens de civili”, a spus Lavrov.

Potrivit lui, faptele actualizate arată amploarea colosală a activității ilegitime a SUA de a-și răspândi laboratoarele biologice militare în întreaga lume. „Există sute de astfel de laboratoare, inclusiv aproape 30 doar în Ucraina. Și multe au fost înființate într-un număr de foste țări sovietice tocmai de-a lungul perimetrului granițelor Rusiei, precum și la granițele Chinei și la granițele altor țări”, a subliniat el.

„Vom cere, în această situație, ca în primul rând această problemă să fie luată în considerare în contextul angajamentelor pentru toate țările participante la Convenția privind armele biologice și cu toxine. În al doilea rând, ne vom dubla și tripla eforturile pentru ca americanii să nu mai blocheze propunerea noastră prezentată acum 20 de ani, despre necesitatea stabilirii unui mecanism special de verificare în temeiul acestei convenții pentru orice rapoarte alarmante că există agenți care pot fi folosiți pentru a produce arme biologice”, a menționat Lavrov.

SUA este împotriva acestui mecanism, deoarece va asigura transparența oricărei activități biologice, a subliniat șeful diplomației de la Moscova. „Americanii nu această transparență, pentru că le este mai convenabil să facă totul sub controlul lor, ceea ce încă mai fac”, a continuat Lavrov.

Anterior, șeful trupelor ruse de protecție nucleară, biologică și chimică, Igor Kirillov, a informat că în Ucraina a fost înființată o rețea de peste 30 de laboratoare biologice, contractate de Agenția SUA pentru Reducerea Amenințărilor pentru Apărare (DTRA).

Potrivit lui Kirillov, pe 24 februarie, toate aceste laboratoare au primit un ordin de la Ministerul Sănătății din Ucraina de a elimina complet agenții biologici stocați în acele laboratoare.

Ultimele stiri

  • Nicolae Ciucă îşi lansează cartea: Sunt gândurile mele despre ce a însemnat tranziția de la om de armată la om politic
  • Incident șocant la Parchetul Vaslui: o angajată ar fi dat foc unor documente şi ar fi încercat să se sinucidă
  • Ce acte trebuie să duci statului dacă vrei o pensie mai mare. Veste de la Simona Bucura-Oprescu
  • Ai grijă unde bei berea la mare! Poţi primi o amendă de 1.500 euro
  • Miron Cozma, audiat la PG: „Care Mineriadă? Toţi îl susţineţi pe Iliescu. Nu a existat Mineriadă”
  • Ayatollahul Iranului amenință: „Dacă avem și cea mai mică dovadă, vom reacționa dincolo de orice imaginație!” (VIDEO)
  • Cât te costă o noapte de cazare la mare cu „Litoralul pentru toţi”. Programul, în perioada 31 mai – 20 iunie
  • Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!
  • Cu „dedicaţie” de la Guvern, pentru şoferi: benzina şi motorina se scumpesc, de la 1 iulie 2024! Cât cresc accizele
  • Descoperire misterioasă la Giza. Ce ascund piramidele egiptene
  • Exit mobile version