AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA / Muniția misterioasă pe care o folosește armata lui...

RĂZBOI ÎN UCRAINA / Muniția misterioasă pe care o folosește armata lui Putin

RĂZBOI ÎN UCRAINA / Muniția misterioasă pe care o folosește armata lui Putin

Armata rusă folosește o formă misterioasă de muniție în rachetele cu rază scurtă de acțiune pe care le trage de la graniță către Ucraina.

Este vorba de o muniție de diversiune provenind de la rachetele Iskander M cu rază scurtă de acțiune și care împiedică sistemul ucrainean de apărare antirachetă să detecteze corect proiectilele.

Comunitatea internațională nu știa că Rusia deținea sau folosea aceste dispozitive de diversiune.

Cum este păcălită antiaeriana Ucrainei

Potrivit unei surse de informații americane, scrie The New York Times, este vorba de dispozitive lungi de 30 de centimetri care seamănă cu o săgeată albă cu o coadă portocalie.

Practic, fiecare dispozitiv are o componentă electronică care produce semnale radio pentru a bloca sau înșela radarul inamic care încearcă să localizeze Iskander-M și conține o sursă de căldură pentru a atrage rachetele ucrainene.

Utilizarea momelilor poate ajuta la explicarea de ce armele ucrainene de apărare aeriană au avut dificultăți să intercepteze rachetele rusești Iskander.

Potrivit unui expert în arme intervievat de NYT, folosirea munițiilor de diversiune ar putea indica faptul că armata rusă începe să dea dovadă de imprudență sau simte o oarecare urgență în operațiunile sale.

Munițiile de diversiune se află acum pe teritoriul ucrainean și, prin urmare, pot fi analizate de serviciile de informații occidentale.

Încorporarea dispozitivelor în arme precum Iskander-M care au focoase convenționale nu a fost documentată anterior în arsenalele militare.

author avatar
Tudor Borcea
690 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger