Cauta

Avertisment dur al Chinei pentru SUA. Șeful Pentagonului, informat despre „linia roșie” / „Nici o forță externă să nu intervină”

Avertisment dur al Chinei pentru SUA. Șeful Pentagonului, informat despre „linia roșie” / „Nici o forță externă să nu intervină” / Foto: Facebook

Ministrul chinez al Apărării, Wei Fenghe, i-a spus, marți, omologului său american că Taiwanul se află în centrul intereselor principale ale Chinei și reprezintă o „linie roșie” care nu trebuie depășită.

„Rezolvarea chestiunii Taiwanului este treaba poporului chinez, nici o forță externă nu are dreptul să intervină”, a declarat generalul Wei Fenghe la o întâlnire cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, în marja unei reuniuni a oficialilor din domeniul apărării din Asia de Sud, care a avut loc în Cambodgia.

„SUA trebuie să respecte interesele fundamentale ale Chinei”

Wei Fenghe a declarat că SUA ar trebui să respecte interesele fundamentale ale Chinei și a sperat că ar putea adopta o politică rațională față de China și să readucă relațiile sino-americane pe calea cea bună. Beijingul a considerat întotdeauna Taiwan ca fiind o parte inalienabilă a Chinei.

Anterior, presa de stat chineză l-a citat pe purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Tan Kefei, care a declarat că principalul motiv pentru starea actuală a relațiilor dintre China și SUA este faptul că Washingtonul a făcut o judecată strategică greșită. Tan Kefei a declarat că China nu este responsabilă pentru starea actuală a relațiilor dintre cele două țări.

„Secretarul Austin și generalul Wei au discutat despre relațiile de apărare dintre SUA și RPDC și despre chestiuni de securitate regională și globală. Secretarul Austin a subliniat necesitatea de a gestiona în mod responsabil concurența și de a menține liniile deschise de comunicare”, a comunicat Departamentul Apărării al SUA.

„Secretarul a discutat, de asemenea, despre importanța unui dialog substanțial privind reducerea riscului strategic, îmbunătățirea comunicării în situații de criză și sporirea siguranței operaționale. El și-a exprimat îngrijorarea cu privire la comportamentul din ce în ce mai periculos demonstrat de aeronavele PLA (armata Chinei) în regiunea Indo-Pacifică, care crește riscul unui accident. Secretarul a afirmat, de asemenea, că Statele Unite vor continua să zboare, să navigheze și să opereze acolo unde dreptul internațional o permite”.

Austin a discutat despre „războiul neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei” și a subliniat modul în care atât SUA și China se opun utilizării armelor nucleare sau amenințărilor de a le utiliza. Secretarul Austin și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la recentele provocări din partea Coreei de Nord și a solicitat Chinei să aplice pe deplin rezoluțiile existente ale Consiliului de Securitate al ONU cu privire la programele ilegale de înarmare ale lui Kim Jong-un.

 

 

Ultimele stiri

  • Pensiile vor fi recalculate altfel, de la 1 septembrie 2024. La ce trebuie să fie atenţi angajaţii
  • Alege ce citești
  • Mugur Isărescu, explicaţii uluitoare: de ce e bine că Guvernul se împrumută masiv pentru finanţarea deficitului
  • Un medic de la Institutul Oncologic, acuzat de ucidere din culpă! Ar fi uitat o compresă în abdomenul unei femei
  • Sică Mandolină l-a băgat în stabor pe Nicușor Dan
  • Erdogan se teme de Israel. Liderul turc a prevăzut ce s-ar întâmpla dacă Hamasul va fi învins
  • Pacientul Florin Piersic a trecut la nivelul următor. Cum a evoluat starea sănătăţii marelui actor
  • Ce a făcut Robert Fico, premierul Slovaciei, înainte de a fi împuşcat la Bratislava. Un martor a dezvăluit totul
  • Ucraina și Moldova pun presiune pe sistemul energetic românesc. Pierderi majore la Transelectrica
  • Tratatul de pace ce putea încheia războiul din Ucraina. Mai lipseau doar semnăturile lui Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin. De ce nu s-au mai înţeles
  • Exit mobile version