AcasăȘTIRI EXTERNEInfern într-o fabrică din China. 38 de morți într-un incendiu devastator -...

Infern într-o fabrică din China. 38 de morți într-un incendiu devastator – VIDEO

Infern într-o fabrică din China. 38 de morți într-un incendiu devastator - VIDEO / Foto: printscreen

Un incendiu izbucnit la o fabrică din centrul Chinei a provocat moartea a 38 de persoane și rănirea altor două, a anunțat marți agenția oficială de presă Xinhua, citând autoritățile locale.

Incendiul a avut loc „luni după-amiază într-o fabrică din orașul Anyang, în provincia centrală Henan”, a precizat agenția oficială chineză, fără a oferi mai multe detalii.

Infernul din fabrică

 

Potrivit presei de stat, serviciile de urgență au fost alertate de un incendiu la ora 16.22 la compania Kaixinda Trading. „După ce a primit alerta, serviciul municipal de pompieri a trimis imediat echipe la fața locului”, a declarat televiziunea de stat CCTV.

„Securitatea publică, serviciile de intervenție în caz de urgență, administrația municipală și unitățile de alimentare cu energie electrică s-au grăbit la fața locului în același timp pentru a efectua operațiuni de salvare și ajutor”, a adăugat acesta, precizând că incendiul a fost stins până la ora 23:00.

Imaginile difuzate de mass-media de stat arată nori groși de fum negru provenind din incendiu, cu cel puțin două mașini de pompieri la fața locului care se luptă cu flăcările.

O altă înregistrare video arată carcasa carbonizată a clădirii după ce incendiul a fost stins. Un prim bilanț de 36 de morți a fost raportat, iar două persoane sunt date dispărute. În plus, două persoane au fost rănite și duse la spital, dar viața lor nu este în pericol, a relatat CCTV. Potrivit autorităților, au fost reținuți „suspecți” în legătură cu incendiul.

Accidente industriale frecvente

Tot luni, o explozie a avut loc la o uzină chimică din nordul Chinei, potrivit unui raport oficial al presei, care nu a oferit un bilanț uman, dar a raportat pagube la clădirile din apropiere. Incidentul a avut loc în Taiyuan, capitala provinciei Shanxi, potrivit Dahebao, un ziar provincial oficial, care citează autoritățile, informează TVA Nouvelles.

Potrivit unor înregistrări video postate pe rețelele de socializare, un incendiu a izbucnit la situl industrial, degajând un fum dens de culoare gri care a format un nor ciupercă imens pe cer. Alte imagini arată case avariate, cioburi de sticlă pe jos, oameni speriați ieșind din clădiri și montanți de ferestre căzuți în partea de jos a clădirilor în urma exploziei.

„Personalul a fost trimis la fața locului, incendiul a fost stins, iar bilanțul uman nu este încă cunoscut”, a precizat ziarul Dahebao pe rețeaua de socializare Weibo, citând autoritățile. Potrivit locuitorilor intervievați de presa locală, explozia s-a produs în jurul orei 17.25, iar unele persoane au fost rănite de cioburile de sticlă.

Fabrica, numită Jiangyang, a fost lovită anterior de o explozie în septembrie 2021, potrivit Dahebao. Accidentele industriale sunt frecvente în China, adesea cauzate de o slabă respectare a normelor de siguranță.

În martie 2019, o explozie la o uzină chimică din Yancheng, un oraș situat la 260 de kilometri nord de Shanghai, a ucis 78 de persoane și a devastat casele pe mai mulți kilometri în jur.

Dar unul dintre cele mai grave accidente industriale a fost cel care a avut loc în 2015 în Tianjin (nord). O explozie uriașă într-un depozit de produse chimice a ucis cel puțin 165 de persoane în acest mare oraș portuar situat la 120 de kilometri sud-est de Beijing

author avatar
Tudor Borcea
128 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger