AcasăȘTIRI EXTERNEAsaltul Capitoliului. Trump acuză Comisia parlamentară că vrea să-l împiedice să candideze...

Asaltul Capitoliului. Trump acuză Comisia parlamentară că vrea să-l împiedice să candideze la Casa Albă. Ce riscă fostul președinte

Fostul președinte american Donald Trump a criticat „urmăririle penale false”, după ce comisia care anchetează asaltul aspra Capitoliului a recomandat inculparea sa penală.

 

„Toate aceste povești despre urmărirea mea în justiție sunt ca procesul de destituire – o încercare partizană de a mă ține pe mine și pe Partidul Republican în afara cursei pentru Casa Albă”, a declarat Donald Trump pe rețeaua sa de socializare, Truth.

Riscă închisoarea, teoretic

„Ceea ce nu înțeleg acești oameni este că atunci când mă atacă, cei iubitori de libertate se adună în jurul meu. Și asta mă întărește”, a adăugat Trump.

La 6 ianuarie 2021, el le ceruse susținătorilor săi să „lupte ca diavolii”, dar nu le-a cerut în mod expres să invadeze Capitoliul. O comisie a Congresului a recomandat formularea de acuzații penale împotriva lui Donald Trump pentru influența sa în asaltul asupra Capitoliului.

Urmarea cazului se află în mâinile Departamentului de Justiție. „Sunt încrezător că Departamentul de Justiție îl va pune sub acuzare pe fostul președinte Trump”, a declarat pentru CNN Bennie Thompson, șeful comisiei din Camera Reprezentanților care a investigat implicarea lui Donald Trump în agresiunea de la Capitoliu din ianuarie 2021, informează BFMTV.

Comisia – formată din șapte democrați și doi republicani – a recomandat luni, în unanimitate, să fie formulate acuzații penale împotriva fostului președinte Donald Trump pentru apel la insurecție, conspirație împotriva statului american, obstrucționarea unei proceduri oficiale (pentru a certifica alegerile prezidențiale) și declarații false.

La 6 ianuarie 2021, susținători ai lui Donald Trump, ,susținând, ca și el, în mod eronat că alegerile prezidențiale din 2020 au fost „furate” de Joe Biden, au atacat violent sediul Congresului de la Washington pentru a opri certificarea rezultatelor, provocând o undă de șoc în democrația americană.

Acuzațiile, citate de comisie, ar putea duce la pedeapsa cu închisoarea și interzicerea de a ocupa funcții publice în SUA. Însă votul comisiei este în mare măsură simbolic, deoarece membrii acesteia nu îl pot pune sub acuzare pe fostul mogul imobiliar.

În Statele Unite, doar procurorul general are puterea de a-l pune sub acuzare pe fostul președinte. Acest apel fără caracter obligatoriu este totuși istoric, deoarece vizează un fost șef de stat.

În săptămânile următoare, Departamentul de Justiție, care a numit un procuror special, Jack Smith, pentru a-l ancheta independent pe Donald Trump, va trebui să decidă dacă îl va urmări sau nu în justiție.

Cu toate acestea, Bennie Thompson s-a declarat convins că Donald Trump va fi pus sub acuzare, deoarece comisia are dovezi „clare” care vor fi publicate integral miercuri într-un raport final.

„Inapt” să ocupe o funcție publică

Deși este puțin probabil să fie formulate acuzații penale, cu atât mai puțin să fie pronunțate sentințe de închisoare din cauza statutului de fost președinte, membrii comisiei au pledat pentru o justiție egală între toți cetățenii. „Nimeni, inclusiv un fost președinte, nu este mai presus de lege”, a declarat luni Bennie Thompson.

Numărul doi din comisie, republicana Liz Cheney, care oaia neagră pentru Donald Trump, a declarat că acțiunile sale au arătat că este „inapt” să ocupe o funcție publică. Prin urmare, comisia a decis că republicanul nu mai era eligibil pentru alegeri.Cu toate acestea, fostul președinte a anunțat recent că reintră în cursa pentru Casa Albă în 2024.

Donald Trump este acuzat, de asemenea, că a făcut presiuni asupra vicepreședintelui său Mike Pence și a funcționarilor electorali, în special în Arizona și Georgia, pentru a încerca să invalideze alegerile prezidențiale. Ancheta din acest stat din sud-estul țării rămâne cea mai îngrijorătoare pentru fostul președinte, în vârstă de 76 de ani, potrivit experților.

În timp ce denunța fraude electorale imediat după înfrângerea sa la limită în 2020 în Georgia, Donald Trump i-a cerut secretarului de stat din Georgia, Brad Raffensperger, să „găsească” 12.000 de buletine de vot în favoarea sa pentru a anula alegerile. Solicitarea sa telefonică a fost înregistrată și făcută publică.

Până acum, Donald Trump și-a susținut întotdeauna nevinovăția în chestiunile care îl privesc și a refuzat să se prezinte luna trecută în fața comisiei parlamentare.

author avatar
Tudor Borcea
130 afisari

10 COMENTARII

  1. Degeaba votezi in USA ca voturile se numara la Frankfurt cu niste slot-machines din casinoDOMINION…..adica voteaza procesorul Quad-core pentru poporul american.CONSTITUTIA USA= TOILET PAPER

    • Cine controleaza Frankfurt se pisa pe toate legile din USA,UE,NATO….etcetera.Cin sa fie controllerul??????Merkel-Ferkel ai auzit de orasul Frankfurt?Cica ar fi prin Germania…ha ha ha

    • Concluzia logica ar fi INALTA TRADARE si UZURPAREA DE PRESEDINTIE USA de catre satanistii DEMONO-crati

      • GLOBALISTII MAFIOTI sunt ANTI-USA ANTI-EUROPA dar pro-SATANA si pro-Bruxelles.Adica SATANA imbracat in cardinal de VATICAN

        • Deja a inceput procesul satanismului….cine nu vede e orb surd si mut
          Omenirea are o intersectie cu doua ramificatii,fiecare face ce crede
          Drum bun cale batuta,exact ce faci aia o sa primesti.KARMA RULES THE SHOW

  2. Dementul,zmucitul,ar trebui la puscarie.Este vorba in Dosar si despre cei 5 morti.Despre f. multi raniti,distrugeri,vandalisme.Cica America Mareata.Basca evazionist fiscal amendat cu 1,5 miliard de Dolari.I-a invrajbit pe Americani,haidamacii,” minerii ” lui il cautau prin Capitoliu pe vicepresedintele Pence sa-l spanzure,pt. ca nu l-a sustinut in hotie pe Trump.Uitati-va la moaca si gesturile lui de bezmetic.A facut Americas ” mareeeata : de ras pe tot globul.Si mai sunt prostanaci care ii ciufulesc barzoiul.Mari dobitoci.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger