AcasăȘTIRI EXTERNEArsenal pe aeroporturile SUA. Număr uriaș de arme descoperite la punctele de...

Arsenal pe aeroporturile SUA. Număr uriaș de arme descoperite la punctele de control. 88% erau încărcate

Administrația pentru Securitatea Transporturilor din SUA a confiscat un număr record de arme la punctele de control în 2022, dintre care majoritatea erau încărcate, în condițiile în care agenția a majorat amenda maximă pentru încălcarea regimului armelor de foc.

 

The Transportation Security Administration (TSA)  a declarat că a recuperat 6.301 arme de foc de la punctele de control de securitate din aeroporturi până acum, în acest an – dintre care peste 88% erau încărcate.

Arsenal post pandemia Covid-19

Această cifră depășește recordul anterior de 5.972 de arme de foc detectate în 2021. TSA a declarat că anticipează că va intercepta aproximativ 6.600 de arme de foc în bagaje de mână până la sfârșitul anului 2022, ceea ce ar reprezenta o creștere de aproape 10% față de nivelul record din 2021.

De asemenea, agenția a anunțat vineri că a majorat amenda maximă pentru încălcarea regimului armelor de foc la 14.950 de dolari „pentru a reduce amenințarea reprezentată de armele de foc la punctele de control”. Anterior, amenda maximă era de 13.910 dolari.

„Aplaud munca ofițerilor noștri de securitate în transporturi, care fac o treabă excelentă pentru a împiedica accesul armelor de foc în zona securizată a aeroporturilor și la bordul aeronavelor”, a declarat într-un comunicat administratorul TSA, David Pekoske. „Atunci când un pasager aduce o armă de foc la punctul de control, acest lucru consumă resurse de securitate semnificative și reprezintă o potențială amenințare la adresa securității transportului, pe lângă faptul că este foarte costisitor pentru pasager”.

Armele de foc sau muniția nu sunt permise în bagajele de mână la nici un punct de control de securitate TSA, chiar dacă pasagerul are un permis de port-armă, informează ABC News.

Reglementările TSA permit pasagerilor să transporte arme de foc neîncărcate în bagajele de cală înregistrate. Călătorii trebuie să respecte legile statului privind posesia de arme de foc și trebuie să declare armele de foc personalului companiei aeriene la check-in, printre alte cerințe.

Armele de foc detectate în bagajele de mână sunt predate autorităților locale de aplicare a legii. Pasagerii care aduc arme de foc la un punct de control ar putea fi sancționați cu o amendă, iar încălcările repetate pot atrage sancțiuni mai mari. De asemenea, călătorii contravenienți ar putea fi arestați de către forțele de ordine, în funcție de legislația locală sau de stat.

Recordul privind armele de foc vine în contextul în care TSA constată că volumul de călători revine la nivelurile de dinaintea pandemiei Covid-19, dacă nu chiar le depășește.

author avatar
Tudor Borcea
338 afisari

6 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri