Cauta

Angela și Vladimir lovesc virusul la mir. Bavaria comandă 2,5 milioane de doze de vaccin Sputnik V

Angela și Vladimir lovesc virusul la mir. Bavaria comandă 2,5 milioane de doze de vaccin Sputnik V

Germania a apărut în ultimele săptămâni ca unul dintre principalii susținători ai acestui vaccin rusesc în Europa.

În Germania, Bavaria a negociat un „contract preliminar” pentru a primi în curând 2,5 milioane de doze de vaccin rusesc Sputnik V împotriva Covid-19, sub rezerva aprobării acestuia de către autoritatea de reglementare europeană, a anunțat miercuri liderul regional german Markus Soder.

Acest „contract preliminar este semnat astăzi”, a indicat conservatorul Markus Soder, din tabăra cancelarului Angela Merkel, precizând că „dacă vaccinul Sputnik V este aprobat în Europa, atunci landul Bavaria va primi doze suplimentare de vaccin”, în număr de 2,5 milioane, „până în iunie”.

Un vaccin „extrem de sigur”

Potrivit lui Markus Soder, discuțiile au avut loc cu o companie farmaceutică regională situată în orașul Illertissen. Compania R-Pharm Germany, o filială a gigantului rus fabricant de medicamente R-Pharm, are o linie de producție în acest oraș și este în măsură să fabrice vaccinul Sputnik V, potrivit mai multor mass-media germane.

Markus Söder, un posibil candidat la succesiunea Angelei Merkel, pledase deja, în martie, pentru ca Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), care a început un examen continuu a vaccinului rusesc, să „accelereze” procesul de aprobare.

Liderul bavarez a invocat studiile publicate cu privire la Sputnik V, care arată că acesta este, potrivit lui Soder, „extrem de sigur”. Markus Söder conduce partidul bavarez CSU, formațiunea geamănă a CDU a Angelei Merkel.

El se bucură de o popularitate mai mare în rândul alegătorilor, în sondaje, decât liderul CDU, Armin Laschet, de asemenea, un concurent pentru candidatură, scrie AFP.

Bavaria, cel mai mare land german, este primul stat regional care a anunțat o astfel de comandă, deoarece campania de vaccinare patinează în țară, datorită organizării logistice, dar și a numărului de doze disponibile.

Ultimele stiri

  • Scandal la Mangalia: Repetă Mohammad Murad rețeta ilegală din 2020?
  • PSD continuă să aloce fonduri uriașe pentru a păstra ritmul investițiilor în infrastructură
  • Horoscop luna iunie 2024 – pentru toate zodiile. Noroc şi reuşite în multe activităţi. Planurile de călătorie ţin capul de afiş
  • Românii care îşi pot pierde „leafa” din cauza noilor prevederi din Legea Pensiilor 2024. Seniorii care riscă să rămână fără bani
  • Planul Oficial al lui Sebastian Burduja pentru București, dezvăluit românilor din Capitală
  • Zile libere legale pentru români în luna iunie 2024. Cei mai mulţi au 3, dar există şi norocoşi care primesc 4
  • Veşti proaste despre Kate Middleton după anunţul că se luptă cu cancerul!
  • Traian Băsescu, avertisment pentru Klaus Iohannis: „Liderii statelor NATO se feresc să fie șantajați”
  • Guvernul României, pus la colţ! Trebuie să plătească 42 de milioane de euro către băieţii deştepţi din energie
  • Mai este profitabil să investeşti într-un apartament, în 2024? Ce câştig îţi poate aduce o afacere în imobiliare
  • Exit mobile version