AcasăCORONAVIRUSCovid: Germania, spre un nou blocaj

Covid: Germania, spre un nou blocaj

Cancelarul Angelei Merkel susține înființarea unui „blocaj scurt și uniform” în toată Germania pentru a limita răspândirea coronavirusului în contextul înmulţirii infectărilor.

„Sistemul de sănătate se află sub o presiune amenințătoare. Orice apel pentru un lockdown scurt, uniform, este corect”, a declarat Ulrike Demmer, purtătoare de cuvânt a guvernului.În ultimele zile, mai multe personalități politice au cerut o nouă întoarcere a restricțiilor stricte la nivel național. „Avem nevoie de o rată de incidenţă stabilă la sub 100”, a mai spus Demmer, făcând referire la numărul de cazuri pe o perioadă de şapte zile şi la 100.000 de locuitori. Conform Institutului Robert Koch, incidenţa este în prezent de 110,1. Unul dintre potențialii candidați la succesiunea Angelei Merkel, liderul partidului conservator CDU Armin Laschet, a pledat recent pentru un blocaj de „două până la trei săptămâni”. Numărul cazurilor confirmate de coronavirus în Germania a crescut cu 9.677 miercuri, ajungând la 2,9 milioane, a precizat Institutul Robert Koch pentru boli infecţioase. Numărul total al deceselor cauzate de COVID-19 este de 77.401. Merkel urmează să se întâlnească cu reprezentanții landurilor pentru a stabili un posibil lockdown la nivel national.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
333 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce se joaca Merkeloaica cu turma aia de nemti, aia sunt deja o turma perfekt dresata, nici unul nu face komment pe acolo, care misca in front, e terminat, la propriu 🙂 Hai cu Brave New World, trebuie facuta inagurarea pe acolo, dar se pare ca rebelii putini ramasi o sa cam dea foc la toate spitalele, si apoi la toate orasele lor 🙂 Eye for an eye, mothafukers 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger