Cauta

America, la un pas de APOCALIPSA NUCLEARĂ! Toată Coasta de Est a SUA, rasă de pe fața Pământului! – VIDEO

explozie

America, la un pas de APOCALIPSA NUCLEARĂ! Toată Coasta de Est a SUA, rasă de pe fața Pământului! - VIDEO

Criza nucleară de la Three Mile Island, din 1979, în centrul statului Pennsylvania, a fost și rămâne cel mai grav accident de acest gen din istoria Americii. Dar incidentul putea fi unul cu adevărat apocaliptic, dezvăluie un fost angajat al centralei nucleare.

În documentarul „Meltdown: Three Mile Island”, lansat pe Netflix miercuri 4 mai, Rick Parks – un fost inginer de la centrala nucleară – dezvăluie modul în care mușamalizările și falsificarea testelor de siguranță au cauzat accidentul nuclear care ar fi putut rade de pe fața pământului întreaga Coastă de Est a SUA.

Meltdown: Three Mile Island | Official Trailer | Netflix

America era să fie „în pragul unei apocalipse” capabile să declanșeze „o explozie care ar fi putut distruge Philadelphia, New York City și Washington, DC”, spune Tom Devine, de la grupul de supraveghere Government Accountability Project, potrivit The New York Post.

Topirea parțială a nucleului din reactor – cauzată de o defecțiune a supapei – a avut loc pe 28 martie 1979 și a fost evaluată la nivelul cinci din șapte pe scara internațională a evenimentelor nucleare fiind considerat un „accident cu consecințe mai ample”. Dar, de la început, operatorii centralei și oficialii guvernamentali au încercat să mușamalizeze dezastrul, minimizând gravitatea accidentului și refuzând să ceară o evacuare de urgență a regiunii.

Gravitatea accidentului, ascunsă „sub preș”!

Pentru Parks, fost membru al Marinei americane, accidentul a pus imediat la îndoială viitorul industriei, spune el în documentar. Dar lucrurile au devenit și mai riscante când inginerul a văzut cum se desfășura procesul de curățare, care era condus de compania Bechtel Corp.

Cel mai îngrijorător a fost că șefii centralei nucleare au vrut să folosească o macara pentru a scoate aproximativ 1.000 de kilograme de epave nucleare din miezul reactorului defect. Această idee i s-a părut înfricoșătoare lui Parks, deoarece macaraua fusese prezentă pe Three Mile Island în momentul prăbușirii și a fost probabil supusă unor daune serioase. Folosirea ei, s-a gândit Parks, ar fi putut provoca un accident asemănător celui de la Cernobîl.

Nuclear accident: The Three Mile Island Accident explained.

Cel mai grav accident din istoria industriei nucleare americane

La 28 martie 1979, America a suferit cel mai grav accident nuclear – o cădere parțială a nucleului reactorului de la centrala nucleară de la Three Mile Island din apropiere de Middletown, Pennsylvania. În timpul săptămânii pline de tensiune care a urmat, rapoartele și informațiile contradictorii au condus la panică, iar mai mult de o sută de mii de locuitori, mai ales copii și femei însărcinate, au fugit din zonă.

Three Mile Island Documentary: Nuclear Power's Promise and Peril | Retro Report | The New York Times

În dimineața zilei de 28 martie, mai multe pompe de apă-răcire au eșuat pe al doilea reactor de la Three Mile Island (TMI-2), cauzând supraîncălzirea reactorului. Reactorul s-a oprit cu opt secunde mai târziu, dar temperatura miezului a continuat să crească, deoarece supapele care controlau apa de răcire de urgență au fost blocate.

După șaisprezece ore, miezul a fost în cele din urmă inundat și temperatura sa a fost controlată. În acest moment, jumătate din nucleu s-a topit și o parte din ea s-au dezintegrat, deși au trecut ani de zile înainte ca oamenii de știință să fi descoperit că s-a produs o criză. TMI-2 a funcționat numai 90 de zile de la producerea accidentului.

Ultimele stiri

  • Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)
  • Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!
  • Veşti proaste pentru bugetarii obişnuiţi să acord vouchere de vacanţă. De ce trebuie să se bucure cât mai mult de ele în 2024
  • Alimentul de bază care a atins un preţ exorbitant la raft, cel mai mare din ultimii 15 ani. De ce s-a ajuns în această situaţie
  • ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti
  • Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic
  • Gestul banal, dar extrem de periculos pe care îl fac şoferii la volan, îi poate descrie pe aceştia ca fiind psihopați, narcisiști sau machiavelici
  • Motivele pentru care Volodimir Zelenski nici nu vrea să audă de un armistiţiu cu Rusia pe durata Jocurilor Olimpice 2024
  • Horoscop – sâmbătă, 18 mai 2024. Nativii care trebuie să pună piciorul în prag şi să pretindă mai mult respect
  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Exit mobile version