AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica se pregătește de Apocalipsă! Coasta de Est va fi ștearsă de...

America se pregătește de Apocalipsă! Coasta de Est va fi ștearsă de pe fața Pământului!

Un tsunami devastator poate șterge de pe fața Pământului întreaga Coastă de Est a Americii. Nu o spune niciun clarvăzător, ci este previziunea specialiștilor din cadrul Departamentului de Stat pentru Resurse Naturale, cu sediul la Washington. Un raport livrat Casei Albe și scăpat „pe surse” în presă arată cât de tare se sperie oamenii de știință de o calamitate precum un cutremur masiv. Și când se pronunță acest cuvânt, SUA tremură din toate încheieturile fiindcă sunt probleme nu numai pe Falia San Andreas, ci și dincoace, pe Atlantic!

Întreaga Coastă de Est a SUA face parte din zona de subducție Cascadia. Pentru americani, pericolul nu-i de neglijat, din contră, calculele seismologilor arată că din New York și până în îndepărtatul Seattle nu va rămâne piatră peste piatră în cazul unui mișcări tectonice puternice.

În raportul lor trimis Departamentului de Stat pentru Resurse Naturale, cercetătorii avertizează Casa Albă că în zona de subducție Cascadia se poate declanșa în orice moment un nou cutremur. Iar sfatul lor este ca locuitorii să fie avertizați, să aibă timp să se pregătească de ce este mai rău – mama tuturor pericolelor, relatează Fox News.

Pornind de la un scenariu ipoteotic în care un cutremur cu magnitutea 9 grade pe scara Richter s-ar produce în zona de subducție Cascadia și ar lovi Washingtonul, geologii din Capitală au creat inclusiv o simulare care arată amplitudinea valurilor de tsunami. Rezultatele nu sunt deloc bune! De exemplu, metropola Seattle ar fi lovită de tsunami la 2 ore și 20 de minute după cutremur.

„Nu există sezonul cutremurelor. S-ar putea întâmpla astăzi, s-ar putea întâmpla mâine …sau peste 50 de ani. Dar trebuie să știm ce impact va avea și asta putem prezice”, a declarat pentru Fox News geologul șef al DNR, Corina Allen, în timp ce prezenta o simulare a ce se poate întâmpla: „Culorile calde din simulare reprezintă valurile mari de tsunami, de trei metri sau mai mult”. Geologii americani au produs simulări pentru opt orașe de Coasta de Estului, iar zonele din porturile Greys și golful Willapa vor fi, pur și simplu, spulberate în câteva minute!

„Recomandăm oamenilor să înceapă a-și planifica rutele de evacuare și să știe deja unde este terenul cel mai înalt și cum să ajungă acolo. Unele dintre ultimele opțiuni rămase ar fi să ajungă la un acoperiș sau la cea mai înaltă clădire din apropiere și să spere că nu va cădea în urma impactului”, a mai spus Allen.

Imediat ce au pus mâna pe raportul geologilor, strategii Pentagonului au clasificat documentele – „strict secret”. Departamentul Apărării consideră că schimbările climatice reprezintă o amenințare pentru operațiunile și infrastructura militară a Americii.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.840 afisari

2 COMENTARII

  1. Alooo, ziaristii lui peste prajit, Seattle e pe coasta de est a Statelor Unite, vede Boanchis ce aberatii scrieti pe aici?!?
    E adevarat ca e in statul Washington dar e in vest cu tot cu stat si ce mai vreti voi.
    In est e Washington D.C. adica District of Colombia, respectiv numele statului pe teritoriul caruia se afla.
    Intelegem cu totii ce unealta utila e Google Translate dar hai sa mai si verificam ce bazaconii punem pe site domnu’ Cezar . . .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger