AcasăȘTIRI EXTERNE„Vânătorul” lui Putin. Rusia prezintă noua dronă a Apocalipsei (FOTO/VIDEO)

„Vânătorul” lui Putin. Rusia prezintă noua dronă a Apocalipsei (FOTO/VIDEO)

„Vânătorul” lui Putin. Rusia prezintă noua dronă a Apocalipsei (FOTO/VIDEO)

Rusia a prezentat al doilea prototip al uriașei drone Ohotnik (Vânătorul), despre care afirmă că „este o dezvoltare cheie în domeniul aeronavelor fără pilot”. 

Prezentarea noii variante a acestei drone a avut loc marți, 14 decembrie, la  Novosibirsk Aircraft Production Association, în Siberia, în prezența viceministrul rus al Apărării, Alexei Krivorușko.

Un avion multirol fără pilot

„Această aeronavă va juca rolul unui avion ușor multirol. Poate efectua recunoașteri, poate desemna ținte, poate lovi ținte terestre, combate arme aeriene de atac inamice, poate patrula. Este concepută astfel încât să poată rezolva sarcini atât în ​​mod independent, cât și ca parte a formațiunilor mixte împreună cu vehicule cu echipaj”, a explicat expertul militar Viktor Murahovsky, citat de Izvestia.

Ohotnik este realizată cu elemente de inteligență artificială și se pot stabili sarcini generale  pe care drona le poate îndeplini independent. De exemplu, poate deveni primul eșalon al unităților și formațiunilor de aviație operațional-tactică.

Duo mortal cu noul Su-57

Drona, care poate opera și în tandem (la comandă) cu avionul Su-57,  se remarcă prin faptul că este „invizibilă” (stealth) ceea ce o face extrem de dificil de detectat de radare. Este de așteptat ca S-70 Ohotnik să intre în serviciul armatei ruse în 2024.

În viitorul apropiat, drona va fi controlată de un sistem automatizat, fără control manual.

Dezvoltată de companiile Suhoi şi MiG , Ohotnik este echipată cu un motor turboreactor din seria AL-31 şi dispozitive de recunoaştere electronice și radiotehnice. Greutatea maximă la decolare este de 20 de tone, viteza maximă este 1.000 km/h, are o rază de acțiune de 6.000 km și o rază de luptă de 4.000 km.

Un eșantion experimental de S-70 a făcut primul zbor pe 3 august 2019, care a durat mai mult de 20 de minute. În același an, a fost efectuat primul zbor comun de 30 de minute cu avionul de luptă Su-57.

Su-57 (cunoscut anterior ca PAK FA) este un avion de luptă  multifuncțional de generația a cincea, conceput pentru a distruge toate tipurile de ținte aeriene, terestre și de suprafață. Proiectat pentru a înlocui avionul Su-27 al Forțeleor Aerospațiale Ruse, Su-57 a efectuat primul zbor la 29 ianuarie 2010.

 

author avatar
Tudor Borcea
1.159 afisari

4 COMENTARII

  1. Niciodată, nicăieri, supremația aeriană nu schimbat cu nimic mersul vreunui război.

    • Așa este. În afară de Al Doilea Război Mondial (în Europa și Pacific) și de toate celelalte războaie de după, cu excepția Vietnamului. În rest, aviația nu a schimbat nimic.

  2. Și uite cum Putinică arată pisica lui Bidineu. Asta, că tot declara război nuclear un senator american, cam senil de felul lui și care habar nu are de ce înseamnă forța nucleară a celor două state, SUA și Rusia. E!, acum e acum. Cum combatem noi asta cu avioanele achiziționate de la norvegieni?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger