AcasăȘTIRI EXTERNEPericol nuclear la Harkov! Rusia acuză Ucraina că urmărește să arunce în...

Pericol nuclear la Harkov! Rusia acuză Ucraina că urmărește să arunce în aer un reactor!

HarkovPericol nuclear la Harkov! Militarii vor să arunce în aer un reactor

Ministerul Apărării de la Moscova acuză forțele armate ale Ucrainei că pregătesc aruncarea în aer a unui reactor nuclear.

Potrivit Moscovei, armata Ucrainei și batalionul ultranaționalist Azov intenționează să arunce în aer un reactor de la Centrul Național de Cercetare al Institulului de Fizică și Tehnologie din Harkov și ulterior să acuze Federația Rusă că a lansat proiectile asupra reactorului.

Declarația, citată de presa rusă, inclusiv agenția Tass, aparține chiar Ministerului Apărării de la Moscova.

„Forțele ucrainene împreună cu militanții batalionului Azov pun la cale o provocare prin contaminare radioactivă a zonei Harkov. Naționaliștii ucraineni au minat un reactor aflat la un sit experimental situat în cadrul Centrului Național de Cercetare din Harkov. Armata Ucrainei și luptătorii batalionului Azov plănuiesc să arunce în aer reactorul și ulterior să acuze că Forțele Armate ale Federației Ruse ar fi lansat rachete asupra sitului”, precizează Ministerul Apărării de la Moscova.

Rusia a tras la răspundere Kievul pentru presupusa tentativă de la Zaporojie

Ucraina are în patru centrale nucleare active. Acestea sunt Rovno (nord-vestul țării), Hmelniţki şi Zaporojie (aflate în sud-estul Ucrainei) și centrala Ucraina de Sud.

În total sunt active 15 reactoare nucleare. La Zaporojie în aceste zile s-au dat lupte grele pentru capturarea centralei de către forțele Federației Ruse.

author avatar
Andreea Vlad
538 afisari

2 COMENTARII

  1. RUSII SI URAINIENII SUNT MULT PREA AMESTECATI , FAMILII MIXTE , PENTRU CA SA NU SE CUNOASCA UNII PE ALTII SI SA NU SE AFLE SI SECRETELE MILITARE SI MANEVRELE FIECARUIA. CINE A STIMULAT UN POTENTIAL DE NEMULTUMIRI ,DE URA INTRE RUSIA SI UCRAINA ACUM STA DEOPARTE SI ASTEAPTA SA VADA CARE INVINGE CA SA STIE DE CE PARTE SA SE DUCA PENTRU PRADA.
    DACA AZI SE CONFRUNTA UNII CU ALTII FITI FARA GRIJA CA ATUNCI CAND SE VOR IMPACA EI !!,VOI VETI FI GASITI VINOVATI PENTRU TOATE RELELE DIN ACEST RAZBOI.
    NU CAUTATI RASPUNSURI LOGICE ,NU CAUTATI SOLUTII REZONABILE ,LA FURIE ,LA SPAIMA ,LA NEBUNIA UNUI RAZBOI VALORILE CLASICE ,NORMALITATEA NU MAI INCAPE NU-I LUATA CA BAZA .PANA NU SCADE POTENTIALUL DE URA NIMIC NU SE POATE FACE.

  2. Aia inseamna cancer sa stie soldatii cu ce jucarie se joaca. Ei mor primii iar Europa si Rusia mor in urmatorii 5 ani…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger