Cauta

America declară război IT-iștilor ruși! Gigantul Kaspersky, sub anchetă în SUA!

America declară război IT-iștilor ruși! Gigantul Kaspersky, sub anchetă în SUA!

Administrația Biden a intensificat o investigație de securitate națională asupra companiei ruse Kaspersky Lab. Cel mai mare colos de pe piața antivirusurilor este anchetat pe fondul temerilor sporite privind atacurile cibernetice apărute după ce Rusia a invadat Ucraina.

Anul trecut, Departamentul de Justiție al SUA a sesizat Departamentul de Comerț, dar ancheta a înregistrat puține progrese. De curând, iată că de la Casa Albă s-a dat ordin să se intensifice investigația.

Infrastructura critică, principala preocupare

Există riscul ca Kremlinul să folosească un software antivirus care are acces privilegiat la sistemele informatice pentru a fura informații confidențiale din computerele americane sau pentru a le falsifica, susțin surse de la Washington. Accesul la rețelele contractorilor federali din SUA și ale operatorilor de infrastructură critică, cum ar fi rețelele electrice, reprezintă o preocupare deosebită, scrie Unian.

Autoritățile de reglementare din SUA au interzis deja guvernului federal să folosească software-ul Kaspersky!

Acum se încearcă o lovitură și mai puternică: blocarea totală a softului Kaspersky inclusiv pe piața privată! E clar, pentru SUA, compania cu sediul la Moscova reprezintă o amenințare serioasă la adresa securității naționale!

Pe linia lui Donald Trump

Investigația în curs are drept bază de pornire noile puteri extinse create de Administrația Donald Trump, care permit Departamentului Comerțului să interzică sau să restricționeze tranzacțiile dintre firmele americane și companiile de Internet, telecomunicații și tehnologie provenind de la „adversari străini”, inclusiv Rusia și mai ales China.

În ceea ce privește Kaspersky Software, Statele Unite pot interzice utilizarea sau achiziționarea acestuia de către cetățenii americani sau pot interzice descărcarea de actualizări, în conformitate cu dispozițiile din Registrul Federal.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că acuzațiile din presa occidentală potrivit cărora Kaspersky ar fi fost folosit ca un canal pentru spionii ruși sunt „absurde”.

Ultimele stiri

  • Scandal la Mangalia: Repetă Mohammad Murad rețeta ilegală din 2020?
  • PSD continuă să aloce fonduri uriașe pentru a păstra ritmul investițiilor în infrastructură
  • Horoscop luna iunie 2024 – pentru toate zodiile. Noroc şi reuşite în multe activităţi. Planurile de călătorie ţin capul de afiş
  • Românii care îşi pot pierde „leafa” din cauza noilor prevederi din Legea Pensiilor 2024. Seniorii care riscă să rămână fără bani
  • Planul Oficial al lui Sebastian Burduja pentru București, dezvăluit românilor din Capitală
  • Zile libere legale pentru români în luna iunie 2024. Cei mai mulţi au 3, dar există şi norocoşi care primesc 4
  • Veşti proaste despre Kate Middleton după anunţul că se luptă cu cancerul!
  • Traian Băsescu, avertisment pentru Klaus Iohannis: „Liderii statelor NATO se feresc să fie șantajați”
  • Guvernul României, pus la colţ! Trebuie să plătească 42 de milioane de euro către băieţii deştepţi din energie
  • Mai este profitabil să investeşti într-un apartament, în 2024? Ce câştig îţi poate aduce o afacere în imobiliare
  • Exit mobile version