AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Odesa, bombardat cu rachete hipersonice Kinjal! Rușii au țintit...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Odesa, bombardat cu rachete hipersonice Kinjal! Rușii au țintit Riviera Mall – FOTO/VIDEO

odesaUn EROU al Ucrainei, ucis de ruşi. Exportul de cereale către Europa depindea de el

Orașul Odesa a fost bombardat masiv luni noapte cu rachete hipersonice. Mai multe explozii puternice au zguduit clădirile din portul ucrainean, acestea auzindu-se de la zeci de kilometri depărtare, potrivit CNN.

Rețelele de socializare au arătat cel puțin un incendiu de mari proporții. Mall-ul Riviera a fost ras de pe fața Pământului de ruși.

Mall-ul Riviera, folosit ca depozit de arme?

Pe rețelele de socializare, presa moscovită susține că mall-ul respectiv era folosit de trupele ucrainene ca depozit de arme. Rușii arată că la fel a procedat UAF și în cazul celui mai mare mall din Kiev, al cărui subsol fusese transformat în „parcare” pentru tancurile și bateriile antiaeriene.

De asemena, două hoteluri din Odesa au fost lovite de proiectilele lansate spre acest oraș-port situat în sudul Ucrainei.

Trei rachete Kinjal – noile arme hipersonice ale Rusiei – au lovit „o țintă a infrastructurii turistice”, a declarat Serghei Bratciuk, purtător de cuvânt al administrației militare regionale.

Rușii au lansat trei rachete Kinjal

Două persoane au fost spitalizate în urma tirul cu rachete, a spus adăugat el.

Cu câteva ore mai devreme, consiliul municipal din Odesa a raportat că trei rachete de croazieră au fost lansate de un bombardier Tu-22.

Rachetele au lovit zone rezidențiale

Țintele erau necunoscute, dar unele imagini din Odesa sugerau că a fost lovită o zonă mixtă rezidențială-industrială.

Imaginile video publicate de consiliul municipal au arătat o devastare generalizată pe o suprafață mare. Atacurile anterioare au avut loc în timp ce președintele Consiliului European, Charles Michel, a vizitat Odesa.

Luni dimineață, rușii au tras patru rachete de croazieră Onyx lansate de pe mare spre Odesa. Duminică, zece rachete de croazieră au fost lansate spre zona Odesa.

author avatar
Andreea Vlad
782 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger