Cauta

America, all-in pe cartea războiului! Casa Albă dă undă verde Israelului să atace Iranul!

America, all-in pe cartea războiului! Casa Albă dă undă verde Israelului să atace Iranul!

Ambasadorul SUA în Israel, Tom Nides, a declarat joi, 31 martie, că Israelul nu se va confrunta cu nicio restricție americană dacă dorește să acționeze împotriva Iranului, indiferent dacă este sau nu semnat un acord nuclear între Teheran și puterile mondiale.

How the Iranian Regime is Dangerous for Us All

„Mâinile israelienilor nu sunt legate”

Întrebat într-un interviu dacă SUA se așteaptă ca Israelul să „stea liniștit și să nu facă nimic” dacă se semnează un acord, Nides a răspuns: „Absolut, nu! Am fost foarte clar în privința asta. Dacă avem o înțelegere, mâinile israelienilor nu sunt legate. Dacă nu avem o înțelegere, cu siguranță israelienii nu vor fi legate”, informează The Times of Israel.

DECLASSIFIED: IDF Neutralizes Iranian UAVs

Israelul poate face și întreprinde orice acțiuni necesare pentru a se proteja. Președintele va face tot ce poate pentru a se asigura că Iranul nu are o armă nucleară. Ne-am dori să o facem pe cale diplomatică – Tom Nides, ambasador SUA în Israel

Nides a evitat o întrebare directă dacă corpul Gardienilor Revoluției din Iran va fi eliminat de pe lista americană a grupărilor teroriste, ca parte a unui acord reînviat. Teheranul a spus că eliminarea Gardienilor de pe lista teroristă a SUA este o condiție pentru restabilirea acordului nuclear din 2015.

Responsabilii israelieni și-au exprimat deschis îngrijorările cu privire la această posibilitate, inclusiv în timpul vizitei recente a secretarului american de Stat, Antony Blinken.

Joint statements by Prime Minister Naftali Bennett and US Secretary of State, Antony Blinken

Teheranul să fie sancționat ca Rusia

În cadrul acestei vizite, Antony Blinken l-a întrebat pe premierul israelian, Naftali Bennett, care ar fi alternativa sa la un acord nuclear cu Iranul. Potrivit responsabililor israelieni, Bennett i-a spus că Iranul poate fi descurajat dacă știe că națiunile occidentale vor ridica sancțiunile împotriva Iranului la nivelul celor care le-au impus Rusiei, după invadarea Ucrainei.

Bennett a descris un acord reînviat cu Iranul ca fiind „o soluție de pansament” pentru câțiva ani, care ar permite Iranului să-și extindă sprijinul pentru mandatarii  săi teroriști regionali.

Ultimele stiri

  • Poza Zilei
  • Horoscop 20 mai 2024 – Veți obține ceea ce doriți dacă vă folosiți seducția
  • Alege ce citești
  • USR – și falimentul este garantat!
  • SUA și China, pe cale să înceapă „decuplarea”?
  • Revoluția engleză anti-VAR se propagă în Europa?!
  • Ce înseamnă să te pui cu Rusia. Băncile occidentale trag ponoasele
  • „Bogăția discretă”: strategia menită să evite ochii curioși
  • Sancțiunile sunt doar pentru fraieri. Companiile din UE se îmbogățesc din afacerile cu Rusia
  • Nimic nu se pierde, totul se transformă. Apa din haznale trebuie folosită în agricultură
  • Exit mobile version