AcasăȘTIRI EXTERNEAcordul nuclear iranian, la un pas de COLAPS din cauza solicitărilor Rusiei!

Acordul nuclear iranian, la un pas de COLAPS din cauza solicitărilor Rusiei!

acord nuclear Iran

Franţa, Marea Britanie şi Germania au avertizat Rusia, sâmbătă, că acordul nuclear cu Iranul poate să pice din cauza solicitărilor Rusiei de garantare a comerţului cu statul iranian.

Moscova vrea ca prin acest acord să-şi vadă garantat comerţul cu Teheranul.

Ruşii sabotează acordul nuclear

Negociatorii au ajuns la etapele finale ale discuţiilor pentru restabilirea aşa-numitului acord JCPOA, care a ridicat sancţiunile împotriva Iranului în schimbul reducerii programului său nuclear, văzut de mult timp de către Occident ca acoperire pentru dezvoltarea bombelor atomice.

Cu toate acestea, sâmbăta trecută, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a cerut în mod neaşteptat garanţii extinse că comerţul Rusiei cu Iranul nu ar fi afectat de sancţiunile impuse Moscovei pentru invazia Ucrainei.

SUA resping pretenţiile ruşilor

Acordul aflat pe masă ar trebui încheiat cu maximă urgenţă, au adăugat aceste părţi. SUA au insistat deja că nu va fi de acord cu cererile Rusiei.

Discuţiile internaţionale de 11 luni urmăresc să readucă Iranul în conformitate cu restricţiile acordului asupra promovării rapide de către Teheran a activităţilor nucleare şi să aducă Statele Unite înapoi în acordul din care au ieşit în 2018 sub fostul preşedinte Donald Trump.

În condiţiile date, ţiţeiul iranian ar putea fi o soluţie pentru întreruperea aprovizionării de la ruşi, cauzată de războiul din Ucraina.

author avatar
Andrei Ștefan
406 afisari

5 COMENTARII

  1. Opriti-l pe arhahat sa mai faca rau oamenilor nevinovati.Este un pnl -ist la fel ca bratianul criminalul care a tras in taranii rasculati in 1907.

    • Arahatul este un nefericit rata în viața personală a cărui singură hrană spirituală este suferința oricărei ființe umane normale și sănătoase. La asta se limitează viața nefericitului. Un frustrat cu mintea ferfeniță…

  2. Acord Iran-SUA in momentul de fata este fara rost. Un fel de a importa petrol de la Iran, cand nici venezuela si nici emiratele arabe nu vor sa le mai dea.
    SUA merge in jos si Iranul nu o sa ii sustina

  3. Si eu la fel cred,acordul nu are cum sa sefaca ptr ca bancile deja au blocat totul in afara UE si Iranul nu are acces la dolari.Deci consecinta va fi 1se extinde razboiul si catre Iran 2americanii o sa ajungala niste preturi incredibile si inflatie uriasa.Venezuela e si aia blocata nu poate sa vanda petrol in USA.Solutie tot exista pana la urma-motoare pe hidrogen si renuntarea la petrol.Americanii nemtii japonezii toti au tehnologia cu hidrogen de ce nu or fi facut pana acum?In timp de pace nuau facut si acum toate tarile fierb de criza…mai face dracu vreo miscare

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger