AcasăȘTIRI EXTERNESUA umblă la rezerva strategică de petrol / Măsură istorică luată de...

SUA umblă la rezerva strategică de petrol / Măsură istorică luată de Casa Albă

SUA umblă la rezerva strategică de petrol / Măsură istorică luată la Casa Albă

Washingtonul are în vedere cea mai mare reducere făcută vreodată din rezerva sa strategică de petrol.

Administrația Biden intenționează să elibereze până la 180 de milioane de barili din rezerva strategică de petrol (SPR) pe parcursul mai multor luni, au declarat miercuri patru surse americane, în timp ce Casa Albă încearcă să scădă prețurile la carburanți.

Efectul războiului din Ucraina

Ar fi a treia oară când Statele Unite își vor folosi rezervele strategice în ultimele șase luni și cea mai mare eliberare de petrol din istoria de aproape 50 de ani a SPR.

Până acum, aceste recursuri la SPR nu au reușit să reducă prețurile, deoarece cererea globală aproape a atins nivelurile de pre-pandemie și oferta s-a restrâns la nivel global.

Prețurile petrolului au crescut de când Rusia a invadat Ucraina la sfârșitul lunii februarie, iar Statele Unite și aliații săi au răspuns impunând sancțiuni severe Rusiei, al doilea exportator mondial de țiței, scrie Boursorama.

Prețul țițeiului Brent a crescut la aproximativ 139 de dolari la începutul acestei luni, cel mai ridicat nivel din 2008, și a fost aproape de 110 de dolari pe baril joi, în tranzacțiile asiatice.

Președintele american Joe Biden va ține joi un discurs despre acțiunile administrației sale, a anunțat Casa Albă.

 

author avatar
Tudor Borcea
289 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger