Cauta

Ameninţarea lui Donald Trump: de ce spune că n-ar fi apărat ţările NATO în faţa Rusiei!

Trump vroia să-i trimită pe bolnavii de Covid-19 la Guantanamo

Donald Trump a făcut o dezvăluire şocantă: în timpul mandatului de preşedinte la Casa Albă, ar fi ameninţat ţările NATO că nu le va apăra în cazul unui atac din partea Rusiei, dacă nu-şi cresc cheltuielile militare.

Trump a descris adesea NATO drept o alianţă militară care ar trăi pe seama generozităţii SUA, ţară care, consideră el, cheltuie prea mulţi bani pentru a apăra alte ţări ce-i sunt mai degrabă rivali decât parteneri.

A recunoscut că a fost doar un „bluff”

În declaraţia sa de joi, el a susţinut totuşi că ameninţarea sa la care s-a referit a fost doar o strategie de „bluff”, de cacealma, pentru a determina astfel statele NATO să crească bugetele alocate apărării.

Articolul 5 din Tratatul Atlanticului de Nord prevede că statele membre se angajează să apere orice altă ţară membră a Alianţei care ar fi atacată. Însă la un summit, Donald Trump a sugerat că Washingtonul nu va onora acest angajament, pentru că „toată lumea este un rău platnic”.

Trump le-a forţat mâna europenilor

Donald Trump a decsris şi cum au reacţionat liderii europeni după ce el a lansat ameninţarea: «Asta înseamnă că nu ne veţi apăra ? Nu ne veţi apăra în faţa Rusiei ?». Iar eu i-am răspuns: exact asta vreau să spun'”, a afirmat Trump în intervenţia sa la un eveniment al fundaţiei conservatoare Heritage.

„Dacă aş fi răspuns «Nu, nu asta vreau să spun», atunci de ce ar mai fi plătit ei?”, a explicat fostul preşedinte strategia sa de a juca la cacealma pentru a forţa statele NATO să cheltuie mai mult pentru înarmare.

Trump s-a arătat „stupefiat” că această ameninţare a sa adresată altor ţări din NATO nu a fost niciodată dezvăluită de mass-media.

Ultimele stiri

  • Scandal la Mangalia: Repetă Mohammad Murad rețeta ilegală din 2020?
  • PSD continuă să aloce fonduri uriașe pentru a păstra ritmul investițiilor în infrastructură
  • Horoscop luna iunie 2024 – pentru toate zodiile. Noroc şi reuşite în multe activităţi. Planurile de călătorie ţin capul de afiş
  • Românii care îşi pot pierde „leafa” din cauza noilor prevederi din Legea Pensiilor 2024. Seniorii care riscă să rămână fără bani
  • Planul Oficial al lui Sebastian Burduja pentru București, dezvăluit românilor din Capitală
  • Zile libere legale pentru români în luna iunie 2024. Cei mai mulţi au 3, dar există şi norocoşi care primesc 4
  • Veşti proaste despre Kate Middleton după anunţul că se luptă cu cancerul!
  • Traian Băsescu, avertisment pentru Klaus Iohannis: „Liderii statelor NATO se feresc să fie șantajați”
  • Guvernul României, pus la colţ! Trebuie să plătească 42 de milioane de euro către băieţii deştepţi din energie
  • Mai este profitabil să investeşti într-un apartament, în 2024? Ce câştig îţi poate aduce o afacere în imobiliare
  • Exit mobile version