AcasăȘTIRI EXTERNEAjutor de urgență ONU în Fâșia Gaza. 51.000 de oameni, în pericol...

Ajutor de urgență ONU în Fâșia Gaza. 51.000 de oameni, în pericol de foamete

Ajutor de urgență ONU în Fâșia Gaza. 51.000 de oameni, în pericol de foamete

Închiderea punctelor de trecere către Gaza prezintă riscul de inflație și lipsa bunurilor de bază, inclusiv a produselor alimentare. Programul alimentar mondial (PAM) a anunțat luni că a decis să trimită ajutor de urgență către 51.000 de persoane din enclava palestiniană.

Programul Alimentar Mondial (PAM) a anunțat luni, un ajutor de urgență pentru mai mult de 51.000 de persoane din Fâșia Gaza, ca răspuns la nevoile umanitare tot mai mari ale familiilor afectate de izbucnirea violențelor dintre Israel și teritoriul palestinian.

În colaborare cu partenerii săi, PAM a început să ofere asistență în numerar pentru achiziționarea de alimente pentru populațiile din nordul Gaza, a declarat agenția ONU într-un comunicat.

Cu toate acestea, închiderea punctelor de trecere către enclava supraaglomerată ar putea provoca în curând o penurie de mărfuri de bază, inclusiv produse alimentare, și creșterea prețurilor acestora din urmă.

„Oamenii din Gaza au ajuns deja la fundul sacului și multe familii se luptă să pună mâncare pe masă. Situația lor s-a deteriorat și mai mult în ultimul an din cauza restricțiilor legate de pandemia Covid-19”, a declarat Corinne Fleischer, PAM Regional Director pentru Orientul Mijlociu și Africa de Nord. „Majoritatea populației nu poate suporta șocuri suplimentare”, a adăugat ea.

În Gaza, PAM susține în mod regulat aproximativ 260.000 de persoane prin transferuri de numerar sau asistență pentru hrană, rații directe de hrană și proiecte de sprijin pentru mijloacele de trai.

Sărăcie și somaj

Mai mult de două treimi din cele două milioane de persoane din Gaza erau deja în situație nesigură înaintea escaladării actuale a conflictului. Mai mult de jumătate din populația Gaza (53%) trăiește în sărăcie, iar șomajul ajunge la 45%.

PAM spune că are nevoie de 31,8 milioane de dolari pentru a sprijini 435.000 de persoane vulnerabile din Gaza și Cisiordania timp de șase luni și de 14 milioane de dolari pentru asistență de urgență pentru 160.000 de persoane din Gaza și încă 60.000 în Cisiordania în următoarele trei luni.

author avatar
Tudor Borcea
85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger