AcasăȘTIRI EXTERNEErdogan către papa Francisc: Israel comite o crimă împotriva umanității

Erdogan către papa Francisc: Israel comite o crimă împotriva umanității

Erdogan către papa Francisc: Israel comite o crimă împotriva umanității

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a cerut luni sancțiuni internaționale împotriva Israelului pentru a-l obliga să înceteze „masacrarea” palestinienilor, potrivit acestuia, în timpul unei discuții telefonice cu Suveranul Pontif.

„Cu excepția cazului în care comunitatea internațională pedepsește Israelul, care comite o crimă împotriva umanității, cu sancțiuni, palestinienii vor continua să fie masacrați”, a declarat Erdogan, un puternic susținător al grupului terorist palestinian Hamas în discuția cu papa Francisc, potrivit relatării conversației de președinția turcă.

Erdogan, un apărător ferm al cauzei palestiniene, poartă discuții cu lideri și demnitari străini de câteva zile, în încercarea de a pune capăt vastei ofensive israeliene împotriva Fâșiei Gaza, scrie Times of Israel.

„Barbariile ocupantului israelian”

Erdogan a dat asigurări că „ocupantul israelian, care blochează accesul la moscheea al-Aqsa și la Biserica Sfântului Mormânt, restricționează libertatea de cult și ucide civili nevinovați pe pământurile palestiniene”, potrivit aceleiași surse.

„Această barbarie amenință și securitatea regională”, a adăugat el.

Ostilitățile din Gaza au izbucnit pe 10 mai, cu un baraj de rachete lansate de mișcarea palestiniană Hamas asupra Israelului în „solidaritate” cu sutele de protestatari palestinieni răniți în ciocnirile cu poliția israeliană din Ierusalimul de Est ocupat.

La originea demonstrațiilor, amenințarea cu evacuarea forțată a familiilor palestiniene în beneficiul coloniștilor israelieni.

Liderul de la Ankara a cerut în continuare comunității internaționale să „dea Israelului lecția descurajantă pe care o merită și să facă pași concreți în această direcție”.

Papa Francisc a avertizat duminică împotriva „spiralei morții și a distrugerii” din ciocnirile din Orientul Mijlociu, considerând „teribil și inacceptabil” pierderea de vieți nevinovate în acest conflict.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
257 afisari

2 COMENTARII

  1. Cand au pangarit din noua Aya Sofia transformand-o in moschee era gen buey cruciatilor nu ne ziceti noua muciulmanilor ce sa facem pa pashunea noastra de nespalati si imputiti ! Acuma alah alah turcii racnesc sarind pe noi o suta cu crime impotriva umanitatii in guta! Dar cu genocidul armenilor cum ramne bai criminalule?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger