AcasăSOCIALCopiii din Bucureşti, în spitale! Au scăpat de Covid-19, dar nu şi...

Copiii din Bucureşti, în spitale! Au scăpat de Covid-19, dar nu şi de parcurile lăsate în paragină de Primărie!

copiiCopiii din Bucureşti, în spitale! Au scăpat de Covid-19, dar nu şi de parcurile lăsate în paragină de Primărie!

Situaţie de netolerat în Bucureşti, deşi s-a trecut de jumătatea lunii mai. Parcurile din Capitală au fost „sărite” de la dezinsecţie. În weekendul trecut, doar la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală s-au prezentat 58 de copii cu mușcături de căpușă într-o singură zi.

De ce s-a ajuns în această situaţie? Din cauza bugetului de austeritate, au apărut imediat scuzele.

Dezinsecţia ar fi trebuit să înceapă la sfârşitul lui martie, însă Nicuşor Dan refuză să plătească firma care se ocupă cu tratamentele anti-ţânţari şi căpuse şi nici nu caută altă firmă care să se ocupe de dezinsecţie.

Şedinţă de urgenţă la Primărie

Consilierii PSD din Consiliul General al Municipiului București (CGMB) au convocat pentru marți, de la ora 16.00, o ședință de urgență pentru deratizarea și dezinsecția din Capitală. Marius Pavel (PSD) declară că spitalele ar fi pline de copii mușcați de căpușe.

Consilierii Generali ai Partidului Social Democrat atrag atenția existenței unei situații periculoase la adresa sănătății cetățenilor Municipiului București.

Astfel împreună cu colegii mei am depus la Secretarul General al Primăriei Municipiului București convocatorul unei ședințe extraordinare a Consiliului General ce are ca obiect situația deratizării și dezinsecției din orașul nostru pentru data de mâine 18.05.2021, orele 16.00″, a anunțat pe Facebook consilierul PSD Marius Pavel.

Cum ne apărăm de căpuşe?

Îmbrăcăminte cu mânecă lungă, de culoare deschisă, ca să vedem dacă venim în contact cu căpuşele.Acestea sunt principalele măsuri pe care le putem lua noi.

Medicii spun că riscurile unei mușcături sunt grave, dacă depistați acest lucru trebuie să ajungeți de urgență la cel mai apropiat spital.

Împotriva muşcăturilor de căpuşe există şi vaccin. Vaccinarea se poate face fără nici un fel de probleme numai că nu este susţinută de programul naţional de imunizare”, explică medicii de familie.

author avatar
Andrei Ștefan
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger