Cauta

Suporterii Lazio folosesc imaginea Annei Frank

Politia italiana a deschis o ancheta dupa ce fanii echipei italiene de fotbal au postat un fotomontaj in care tanara care a fost victima a nazistilor aparea imbracata cu un tricoul al rivalilor de la AS Roma.

Fanii Lazio spun ca AS Roma va avea soarta micutei evreice ucisa de nazisti

Isprava a avut loc pe stadionul Olimpic, pe care si-l impart cele doua cluburi. Duminica, pentru a asista la victoria in fata Cagliari (3-0) suporterii lui Lazio au fost grupati in zona Curva Sud, rezervata de obicei celor ai AS Roma, zona Curva Nord fiind inchisa  pentru doua meciuri din cauza scandarilor rasiste (si tipete ce imitau strigatul maimutelor) de la meciul cu Sassuolo de la inceputul lunii octombrie.

Fanii laziali si-au marcat trecerea prin ”teritoriul inamic” lipind mai multe imagini cu Anna Frank ”imbracata” in tricoul AS Roma. Inainte sa fie trimisa  in lagarul de concentrare Bergen-Belsen, unde a murit de tifos, Anna a fost arestata de Gestapo in Amsterdam, unde se ascundea si a tinut un jurnal intim, document ce a fost ulterior publicat dupa razboi de catre tatal ei (care a supravietuit) , Anna Frank devenind un simbol al Holocaustului. Ruth Durghello, presedintele comunitatii evreiesti din Roma, a reactionat: ”Scoateti antisemitismul de pe stadioane, acesta nu este fotbal, nu este sport”.

Pana sa fie arestata de Gestapo Anna a trait ascunsa si a tinut un jurnal

”Este foarte grav si nu exista nici o justificare posibila pentru aceste acte care trebuie condamnate fara rezerve”, a declarat ministrul italian al Sportului, Luca Lotti, cerand ”identificarea si sanctionarea rapida” a vinovatilor. De partea sa, Lazio a confirmat ca presedintele Claudio Lotito a vizitat ieri o sinagoga unde a adus o coroana de flori pentru a onora victimele antisemitismului. ”Pozitia Lazio e clara: condamnam rasismul si credem ca anumiti oameni incearca sa strice imaginea clubului”, a declarat purtatorul de cuvant Arturo Diaconale.

Ultimele stiri

  • Ingredientul secret pentru o friptură de miel fragedă și gustoasă/Se găsește în mai toate bucătăriile
  • Scene înspăimântătoare în SUA. Patru poliţişti ucişi şi alţi patru răniţi, într-un schimb de focuri – VIDEO
  • VIDEO cu momentul arestării. Cum a reacționat Prințul Paul de România când l-au săltat polițiștii
  • Dezvăluiri incredibile despre trecutul judecătoarei lui Vlad Pascu/„A avut concedii medicale repetate și prelungite”
  • Florin Piersic, operat de urgență. Ce a pățit marele actor
  • Citație Rugina Mariana
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Exit mobile version