Cauta

Trei maghiari, exclusi din nationala de hochei!

Comisia de Etica a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman a anuntat primele masuri luate in cazul jucatorilor de etnie maghiara care au agresat fizic un hocheist roman.

Istvan Gereb, Molnar Akos si Antal Alfred, componenti ai lotului de hochei pe gheata Under 16 al Romaniei, au fost suspendati pe termen nelimitat, iar antrenorii echipei nationale au primit mustrare. Masurile au fost luate in cazul incidentului petrecut pe 1 Decembrie la Miercurea Ciuc si care l-a avut in prim plan pe Florin Marinescu, jucator legitimat la Steaua, batut de coechipierii de etnie maghiara. „Comisia de etica a COSR a ratificat, astazi, propunerile presedintelui Octavian Morariu, de a-i suspenda pe termen nedeterminat din nationala de hochei pe gheata a Romaniei care se afla in pregatire in vederea participarii la FOTE 2013 pe Istvan Gereb, Molnar Akos si Antal Alfred, trei dintre componentii lotului, si de a-i sanctiona cu mustrare pe antrenori. De asemenea, s-a decis ca lotul de hochei pe gheata care va reprezenta Romania la FOTE 2013 sa fie monitorizat permanent”, se arata intr-un comunicat al COSR.

Tanczos Barna critica deciziile COSR

Cum era si de asteptat, conducerea Federatiei Romane de Hochei pe Gheata s-a aratat contrariata de masurile luate de COSR. Presedintele forului, Tanczos Barna, sustine ca nimeni nu le poate interzice sportivilor sa practice hocheiul in Romania, iar cei trei suspendati isi vor continua activitatea la echipa SC Miercurea Ciuc. „Am spus de la bun inceput ca este o decizie pe care o respectam, dar nu cred ca trebuie sa fie una pe viata. Cei sanctionati trebuie sa invete din aceasta greseala. COSR nu monitorizeaza echipa nationala de hochei pe gheata, ci lotul pentru FOTE 2013. Momentan, jucatorii nu participa la pregatire si la jocuri cu echipa FOTE, doar se vor antrena la clubul lor, SC Miercurea Ciuc, vor participa alaturi de acesta la competitiile interne si internationale. Cand vor putea reveni la echipa nationala, o vor face. Poate fi un an, doi ani, cinci ani, poate fi si mai scurt termenul. Sper, doar, ca nu si-a imaginat nimeni ca poate interzice jucatorilor sa joace hochei in tara asta!”.

De 1 Decembrie, roman batut la fundu’ gol de maghiari

Pe 1 Decembrie, de Ziua Nationala, Florin Cosmin Marinescu, hocheist legitimat la Steaua, a fost agresat de coechipieri in timpul cantonamentului echipei nationale de juniori Under 16, de la Mircurea Ciuc. „Unul dintre baieti, Antal Alfred, m-a injurat in maghiara, iar eu l-am rugat sa spuna ce are de spus in romana, ca tot e ziua Romaniei si ca ei sunt tot romani. Atunci mai multi au inceput sa strige ca ei nu sunt romani si au spus cuvinte urate la adresa Romaniei. Mai apoi, la dus, au stins lumina si m-au lovit din toate partile cu prosoapele ude”, a povestit Florin Cosmin Marinescu intr-un memoriu adresat forurilor sportive.

Ultimele stiri

  • Europenii au mai mult timp, iar americanii mai mulți bani
  • De ce vrea Macron să dea bombe nucleare Uniunii Europene
  • Țeapă sub nasul inspectorilor ANAF. Firmele și-au șters, din pix, taxele și impozitele
  • VIDEO. Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis mai devreme ca de obicei
  • Becali și ai lui își bagă iar nasul în oala Stelei. Pițurcă și Tudorel Stoica, reacție imediată: „Să-și vadă de echipa lui”
  • Alertă în Capitală. Fată de 13 ani, de cetăţenie străină, căzută de la etaj/Adolescenta, dusă la spital
  • Cazul femeii tranșate: Cum NU A FĂCUT NIMIC comisarul șef de nota 1
  • Ucrainenii nu mai au opțiuni pe câmpul de luptă. Un colaps iminent?
  • Campania Kremlinului împotriva rușilor care luptă alături de Ucraina
  • De 1 Mai, pe Litoral, unii turiști fac insolație noaptea
  • Exit mobile version