Cauta

A murit dinamovistul cu trei rinichi

Cel mai de succes presedinte din istoria clubului Dinamo a decedat ieri dimineata, la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. Suferea de obezitate, diabet zaharat, iar, pe deasupra, mai avea si probleme cardiace si renale.

Vasile Ianul, cel mai de succes presedinte al FC Dinamo

Necunoscut pentru generatia de azi care umple peluza galeriei din Stefan cel Mare, Vasile Ianul reprezinta, totusi, omul care i-a oferit lui Mircea Lucescu posibilitatea sa faureasca marele Dinamo de la sfarsitul anilor ’80. I s-a opus lui Ion Alecsandrescu, reusind, practic, sa puna capat suprematiei „militare” in campionat. Si, chiar daca pentru unii poate fi greu de crezut, nu Gigi Becali si Cristi Borcea au fost primii patroni din fotbalul romanescu care au aruncat cu bani in stanga si-n dreapta, ci Vasile Ianul! Un personaj care isi permitea, dupa Revolutie, sa plateasca mii de dolari unor jucatori doar pentru ca acestia sa nu semneze cu rivala Steaua! Este si cazul lui Viorel Ion, de la Otelul, despre care circula legenda ca, in 1991, ar fi incasat 5.000 de dolari ca sa ramana la Galati si sa nu vina in Ghencea. Ieri, fostul international Danut Lupu a vorbit despre „vreo 60 de fotbalisti” platiti in acest scop de Ianul!

De neuitat ramane si interviul acordat revistei „VIP” in care Vasile Ianul facea haz de necaz pe seama unei descoperiri a medicilor romani: „Mi-au gasit ca am trei rinichi. Vand unul, iar cu banii luati il cumpar pe Iulian Chirita de la Rapid”. Chirita era, la vremea respectiva, unul dintre cei mai apreciati atacanti din Liga 1, golgeterul Rapidului timp de trei sezoane.

Avea tot anul rezervate camere la mai multe hoteluri din Europa

Cat timp a condus FC Dinamo, Vasile Ianul petrecea foarte mult timp in strainatate. De aceea, obisnuia sa isi plateasca pe un an in avans o camera la mai multe hoteluri europene. La unul dintre acestea, hotel de cinci stele din Elvetia, n-a ajuns niciodata sa stea!

Ultimele stiri

  • De ce vrea Macron să dea bombe nucleare Uniunii Europene
  • Țeapă sub nasul inspectorilor ANAF. Firmele și-au șters, din pix, taxele și impozitele
  • VIDEO. Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis mai devreme ca de obicei
  • Becali și ai lui își bagă iar nasul în oala Stelei. Pițurcă și Tudorel Stoica, reacție imediată: „Să-și vadă de echipa lui”
  • Alertă în Capitală. Fată de 13 ani, de cetăţenie străină, căzută de la etaj/Adolescenta, dusă la spital
  • Cazul femeii tranșate: Cum NU A FĂCUT NIMIC comisarul șef de nota 1
  • Ucrainenii nu mai au opțiuni pe câmpul de luptă. Un colaps iminent?
  • Campania Kremlinului împotriva rușilor care luptă alături de Ucraina
  • De 1 Mai, pe Litoral, unii turiști fac insolație noaptea
  • 1 MAI, ziua în care MICII sunt la mare căutare! Unde se mănâncă cei mai buni mititei la noi în țară?
  • Exit mobile version