Cauta

Variola maimuței, la granița României! Rafila, prima reacție. Ce s-a aflat de la ministrul Sănătății! – VIDEO

Variola maimuței, la granița României! Rafila, prima reacție. Ce s-a aflat de la ministrul Sănătății! - VIDEO

Având în vedere că s-a aflat, recent, despre apariția primului caz de variola maimuței, la granița cu România, ministrul Sănătății a fost întrebat, joi, ce măsuri vor lua autoritățile în acest context.

E vorba despre un caz raportat în Ungaria. „Virusul nu trece granița”, a fost auzit spunând Alexandru Rafila.

Oficialul guvernamental a venit cu o serie de explicații. „Nu are niciun fel de relevanţă lucrul acesta, că a apărut la graniţă, virusul nu trece graniţa, este importantă identificarea cazului de infecţie şi izolarea contacţilor, eventual vaccinarea lor. Nu trebuie măsuri suplimentare pentru faptul că a existat în apropierea României un astfel de caz”, a susținut ministrul Sănătăţii, joi, 2 iunie, în fața presei.

Rafila: „România va primi o anumită cantitate de vaccinuri în mod gratuit”

Ministrul a fost întrebat, totodată, în legătură cu discuțiile cu HERA (Health Emergency Preparedness and Response Authority) pentru vaccinul împotriva variolei maimuţei. „România va primi o anumită cantitate de vaccinuri în mod gratuit. Este o disponibilitate limitată de vaccin la nivelul Uniunii Europene, probabil că vom primi gratuit o cotă parte similară cu populaţia României din totalul populaţiei Uniunii Europene, deci probabil undeva în jur de 2.000 – 2.000 şi ceva de doze, cu precizarea că pentru un contact este necesară administrarea a două doze de vaccin la un anumit interval de timp pentru a asigura protecţia”.

Nu s-a stabilit încă exact când vor ajunge la noi în țară aceste doze de vaccin – a mai reieșit din spusele ministrului.

Recent, s-a aflat că Ungaria a confirmat primul caz de variola maimuței, la un bărbat în vârstă de 38 de ani, a anunțat Reuters, în 31 mai. La acea dată nu se știa dacă bărbatul călătorise sau nu recent în afara țării.

Ultimele stiri

  • Au apărut primele imagini cu bătaia din Parlament. Momentul încăierării dintre deputații Florin Roman şi Dan Vîlceanu – VIDEO
  • Susținere totală pentru construirea noului Stadion Dinamo: Rareș Hopincă: “Primăria Sectorului 2 se va implica în dezvoltarea infrastructurii pentru sport!”
  • Sute de blocuri din Capitală, fără apă caldă. Motivul? Se fac LUCRĂRI/Anunțul Termoenergetica
  • UPDATE. Scandal! Florin Roman, bătut de Dan Vîlceanu, în Parlament!/ Ciucă, prima reacție
  • Câți bani câștigă un influencer în România/„Să postezi cât de mult poți, ca și cum ar fi un job”
  • S-a aflat! Orașul din România considerat de străini cea mai ieftină destinație din Europa ce merită vizitată. Ce nume mai apar în top
  • Gabriela Firea: Construim Spitalul Metropolitan, după câștigarea alegerilor pentru Primăria Generală
  • S-a făcut o analiză a prețurilor! Coșul obișnuit de produse, mai ieftin în supermarketurile grecești decât în România
  • Caz cutremurător în Mehedinți: un profesor și un paznic al DGASPC, reținuți după ce ar fi abuzat mai mulți copii
  • Circulație îngreunată la metrou, pe Magistrala 2. Ce s-a întâmplat
  • Exit mobile version