AcasăSOCIALSfaturi utile pe timp de caniculă. Ce obiecte n-ar trebui lăsate în...

Sfaturi utile pe timp de caniculă. Ce obiecte n-ar trebui lăsate în mașină în zilele cu temperaturi ridicate

Sfaturi utile pe timp de caniculă: ce obiecte n-ar trebui lăsate în mașină în zilele cu temperaturi ridicate (sursa foto: oradesibiu.ro)

Când e foarte cald afară, se poate întâmpla ca, din graba de a coborî din mașină, șoferii sau ocupanții celorlalte locuri din autovehicule să uite în interior unele obiecte care, expuse la temperaturi ridicate, riscă să genereze situații nedorite.

Pe fondul valului de căldură care a cuprins de câteva zile deja mai multe zone ale țării, fiind înregistrate valori termice caniculare, e bine să aveți în vedere o serie de aspecte asupra cărora au atras atenția reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (IGSU), cu referire la unele obiecte care, uitate în mașină în căldură, pot deveni periculoase.

”Când temperatura de afară este foarte ridicată, anumite obiecte uitate în autovehicule pot provoca daune și îi pot răni pe ocupanți.

Tuburile de deodorant se pot deforma la căldură excesivă, iar conținutul de aerosoli devine extrem de periculos în aceste condiții.

La temperaturi ridicate, brichetele devin adevărate surse de risc, provocând deteriorarea parbrizului sau a banchetelor”, au transmis, încă de zilele trecute, reprezentanții IGSU, via Facebook.

Mai mult, se atrage atenția și asupra unui alt obiect pe care nu sunt puțini cei care îl folosesc adesea, în această perioadă, îndeosebi ca urmare a contextului generat de noul coronavirus. Și anume recipientul cu gel dezinfectant pentru mâini. ”Gelul antibacterian, frecvent utilizat în această perioadă, conține substanțe care la temperaturi ridicate fac ca recipientul să explodeze”, transmite sursa citată.

Sfaturi pe timp de caniculă: În ce interval orar e recomandat să se limiteze expunerea la soare

Pe de altă parte, dat fiind faptul că încă sunt zone ce vor fi afectate, luni, 2 august, de caniculă și disconfort termic – VEZI AICI avertizările venite de la meteorologi, e bine să aveți în vedere o serie de recomandări utile. Nu o dată specialiștii au subliniat că în zilele călduroase e bine să bem multă apă și să nu așteptăm să apară senzația de sete, dar și ca atunci când ieșim din casă să alegem haine cât mai comode și preferabil deschise la culoare.

De această dată este vorba despre un mesaj venit luni, 2 august, de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, via Facebook, prin intermediul căruia sunt transmise următoarele sfaturi pentru populație:

Pentru evitarea oricărei situații care vă poate pune viața în pericol, vă recomandăm:
‼️ Rămâi în casă sau limitează expunerea la soare, mai ales între orele 11-18. Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineţii sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul.

‼️ Bea multă apă, cel puțin 2 litri/zi (nu prea rece). Nu aștepta să-ți fie sete pentru a bea apa! Persoanele care au epilepsie, suferă de inimă, rinichi sau ficat au restricţionare privind utilizarea lichidelor ori au probleme de reţinere a lichidelor, de aceea trebuie să consulte un medic înainte de a creşte aportul acestora.

‼️Limitează consumul de băuturi alcoolice și cafea/cofeină (conduc la deshidratare rapidă).

‼️Poartă haine uşoare, deschise la culoare, care acoperă cat mai mult pielea. Poși folosi și o cremă de soare (cu protectie minim 15).”

202 afisari

1 COMENTARIU

  1. ” … recipientul cu gel dezinfectant pentru mâini. ”Gelul antibacterian, frecvent utilizat în această perioadă, conține substanțe care la temperaturi ridicate fac ca recipientul să explodeze ” – va dati seama ce-si baga unii prosti in piele, de dimineata pana seara, sfatuiti de alti prosti, printre care si ziarici? Misto.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger